“120 milyon TL sadece faiz parası ödüyoruz. “120 milyon TL sadece faiz parası ödüyoruz.

Fatih AKKUŞ

Sanki Yusuf çıktı, Messi girdi onun yerine. Kimse yanlış anlamasın… Bu yorumum Burak Kapacak kötü oynadı diye değil. Maçın 5. dakikasında Yusuf’a başlayan tepkiler daha ilk yarıda oyunu terk ettirdi. Yaptığım yorum yedek kulübesine dönüp baktığımızda karşımıza çıkan görüntüyedir. Oyuna etki edecek oyuncu yokken biz neyin davasındayız? Bursaspor sahasında Çaykur Rizespor’a hem de kendisi için hayati önem taşıyan maçta 2-0 mağlup oldu. Burada kaybedilen 3 puan mı? Yoksa geçtiğimiz gün attığımız başlıktaki güven mi? Taraftar maç sonu gösterdiği tepki ile kongre kararı aldırdı ancak detaylar ise ciddi can sıktı.

BURAYA KADAR ARKADAŞ

Başkan Ali Ay maçın 80. dakikasında stadyumu terk ederek toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıya katılan, katılmayan yöneticiler bence çok önemli. Hangileri orada “Bu sorumlulukta ben de varım” dedi? Hangileri ise toplantıya katılmadı ve bahane üretti. Daha sonrasında ise taraftar temsilcileri Ali Ay’ın evine giderek “Buraya kadar arkadaş” dedi ve kongre kararı istedi. İşte bu noktada aslında yargılanması gereken çok konu var.

KONGRE KARARI DOĞRU MU?

Kongre kararı kesinlikle doğru... Gergin geçen seçimin ardından parça parça bölünen tribünler bir yerde artık isyan bayrağını çekecekti. Allah göstermesin bunun sonucu daha kötü olabilirdi ancak her ne kadar iyi niyetli olsa da başkan yalnız kaldı. O açıklamada ise videoda gözle görülen ciddi bir yalnızlık yok muydu? Taraftar kapının önünde ve birçok yönetici yok; hatta bazıları sosyal medyadan farklı paylaşımlarda bile bulunuyor. Ne kadar acı değil mi? Bu durum da ne yazık ki başkanın seçimiydi.

PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Başkan aldığı kararı deftere işletecek ve 3 aylık süreçte oldukça uzun bir süre bütün aday veya aday olacaklar çıkacak ve başkanlık kavgası yerine Bursaspor kaygısı içine düşecek ve hazırlıklara başlayacak. Daha sonrasında alınacak kararlar, bulunacak sponsorlar ve dahası. Burada asıl önemli konu borçlar. Bu borçları ekarte edebilecek ve vizyon sahibi bir yönetimle bu günler geride kalacak.

OYUNCUMUZA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Verdiği mücadele tribünler tarafından yetersiz bulunan Yusuf Erdoğan artık bu formayı zor giyecek gibi. Bu kötü oyunu veya hoca tercihi değil. Kendisi bir daha forma giymek istemeyecektir. Bursaspor taraftarı nerede, ne tepki vereceğini bilen taraftar olsa da artık son 3 sezonun gerginliği bu maçta yersiz tepkiye dönüşünce ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bunun başında da bu durum vardı. Kaldı ki en olumsuz düşündüğümüz zamanda bile Trabzon’da aynı durumla karşı karşıya kalan Volkan Şen’e kucak açan bu taraftar Yusuf’u da bağrına basacaktır. Şimdi destek zamanı. Biz her ne kadar oyuncumuz kötü oynasa da sahip çıkmamız gerekmez mi?

BİZ NE YAPIYORUZ!

Bir sözüm de taraftara. İçinden çıktığım o tribünler ile her zaman gurur duydum ancak senin için en önemli karşılaşmalardan birisi ve hava durumu güzel, stadyumda 13.000 taraftar... Maç başlıyor ve bilinen gruplar dışında bağıran yok ancak konu küfür etmeye, futbolcu yuhalamaya gelince bütün tribünler ayakta. Sonra “Teksas ölmüş, Radikal bitmiş, Maraton fos” diye sosyal medyada yazıyorlar. Onlar deplasman, iç saha nerede ne tepki vereceklerini iyi bilirler. 5. dakikada yanlış pas verdi diye kendi futbolcusuna küfür edip, pet şişe atmazlar. Bu şartlarda da kimse başarı falan beklemesin. Alt yapıdan Messi gibi gençler yetişse ne olacak; Vakıfköy’den Özlüce’ye gelene kadar karakteri değişecek.

ALTERNATİF FUTBOLCU YOK

Maçın son dakikalarında Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın yüzünden düşen bin parçaydı. Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Aybaba, mücadele eden bir takım olduklarını ancak golde sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. 3 tane as oyuncudan yoksun maça çıktıklarını kaydeden Aybaba, “Rakip 7 transfer yapıp, 6 oyuncuyu oynattı. Neredeyse yeni bir takıma karşı oynadık. Alternatif oyuncu sayımız maalesef çok az. 11 çıkarırken çok zorlanıyorum. Kaybetmememiz gereken bir maçtı” diyerek destek beklediklerini vurguladı.