Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Dursun Koç Yunuseli Mahalle muhtar adaylığını açıkladı. Gazetemize yaptığı açıklamada Koç, “Ömrüm sivil toplum kuruluşlarında geçti. Samsunlular Federasyonu Genel Sekreterliği’nden sonra genel saymanlığı yapıyorum. Mevcut muhtarımızın çalışmalarını ve halkla ilişkilerini yeterli bulmuyorum. İyi çalışınca halledilebilecek daha çok şey ve projelerimiz var” dedi. Yunuseli Mahalle Muhtar adayı Dursun Koç, açıklamasına şöyle devam etti: “12/04/1961 Samsun Kavak İlçesi doğumluyum. Ben 14 yaşımda Bursa’ya geldim. 90 yılına kadar da Bursa’daydım. Bursa’da çeşitli görevlerde bulundum. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 1987 yılında hizmetli olarak göreve başladım. O zamanlar ortaokul mezunuydum. Bu yıllarda Cumhuriyet Lisesi ve Atatürk Liseleri’nde çalıştım. 90 yılında Samsun Çarşamba İlçesi’ne tayin istedim. 2005 yılına kadar da orada görevime devam ettim. Ben bu arada açık öğretim lisesini bitirdim ve görende yükselme sınavlarını da vererek memur kadrosuna geçtim. 2006 yılında da Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli oldum.”

DOSTLARIMI KIRAMADIĞIM İÇİN ADAYIM

Koç, “Bursa’da Delta Bilgisayar firmasının dağıtım-satış-pazarlama ve kurulum işlerini yürüttüm. Gıda toptancılığı işleri yaptım. İnönü İnşaat’ın şantiye şefliği vb. işleri yürüttüm. Geçtiğimiz dönemde aday olmuştum. O dönem kazansam da kaybetsem de bir defa aday olacağım. Görev alan arkadaşa da destek vereceğim demiştim. Bizlerin yetiştiriliş tarzı, örf, adetlerine göre de böyledir. Bir daha aday olmayacağım demiştim fakat etrafımdaki arkadaşlar, komşularımız ve hemşerilerimiz bu dönem de adaylığım konusunda çok ısrarcı oldular ve ben bu ısrarlar karşısında dostlarımı kıramayarak bir defa daha aday olmaya karar verdim” diye açıklamasını sürdürdü.

GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPIYORUZ 

“4-5 yıldır sivil toplum kuruluşlarımızdan Samsun Dernekler Federasyonu içindeyim. Son 4 aydır da aynı federasyonun genel sekreterliği görevini yürütüyorum” diyen Koç, “Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimiz Milletvekilliği seçimlerinde istifa ederek aday olmuşlardı. Son seçimlerde, genel sekreterliği bizden daha iyi yapabilecek arkadaşlarımız var, diyerek ben genel saymanlık görevini üstlendim ve üzerimize düşen görevi layığı ile yapma gayreti içindeyiz. Aynı zamanda Bursa / Samsun-Kavak Yaşar Doğu Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanıyım ve yine kendi inşaat işlerimi yürütmekteyim” dedi.

HATAY YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜRLER

Koç, “En son Hatay’a SAMDEF’li iş adamlarımız, federasyonumuz  ve derneklerimizin yapmış olduğu yardım kampanyalarıyla 4 TIR giyim, gıda, yatak, battaniye malzemesini bizzat kendim götürerek Hatay Cilvegözü’ndeki Kızılay ekibine teslim ettim. Sizler aracılığıyla da buradan Genel Başkanımız Savaş Otruş, SAMSİAD Genel Başkanımız Erol Beker ve onların nezdinde tüm emeği geçenlere de teşekkür etmek istiyorum. Artı son günlerde Balıklı ve Emek mahallerimizde 4 yangın mağduru aileye yardımlarımız oldu. Yardıma muhtaç ailelere ve çocuklarımıza da yardım etmeye, el uzatmaya devam ediyoruz. Samsun ilçe ve köylerine kitap, kırtasiye yardımları, 48 ünite Kızılay’a kan bağışı kampanyamız gibi saymakla bitmeyecek kadar kampanyalarımız devam ediyor” dedi.

Başın düşerse dara Dursun Koç’u ara

“Biz Yunuseli’nde 25 bin seçmen, 45 bin nüfus ile birçok ilçeden büyük bir mahalleyiz” diyen Koç, “Mahallemizin birçok sorunu var. Hepsi içinde azalarımız ile çözüm önerilerimiz ve çözüm projelerimiz var. İsterseniz bu tanıtımımız olsun ve çözüm önerilerimiz ile ilgili projelerimizi hepsini şimdiden açıklamayalım. Bizi bilen biliyor. Benim bir sloganım var. Başın düşerse dara, Dursun Koç’u ara. Bu hayat felsefemiz bizim. Vatandaşlar sivil toplum kuruluşlarımızdaki çalışmalarımızı görüyor. Hiçbir zaman, hiçbir konuda insan ayrımı yapmadığımızı, yapmayacağımızı biliyor. Bizi tanıyan dostlarımız halka hizmeti bir ibadet kabul ederek sadece Allah rızası için çalıştığımızı biliyor. Ben buradan öncelikle agazete ailesine bizlere bu imkânı sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.