Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Gökhan GÜNDOĞDU
Başarılı bir muhtar olmanın ilk şartının mahalleyi ve halkı ve tabi ki insanları sevmek gerektiğini söyleyen muhtarımız, soyadı gibi Yunuseli'ne baharı getirmekte kararlı.
 
• Sayın muhtarım, İbrahim Bey, Yunuseli halkı ,sakinleri sizi yakından tanıyorlardır muhakkak, okuyucularımıza kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
 
Ben İbrahim Bahar, 1973 Yunuseli doğumluyum, doğma büyüme bu mahalleliyim. Buranın çocuğuyum, ecdadım 1923'te mübadele ile  gelmişler bu bölgeye ve yerleşmişler. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada okudum. Muhtar olmadan önce servisçilik yapıyorduk, araçlarımız vardı. 2009 yılında 15 senelik bir muhtarımız vardı, ondan  devraldım 36 yaşında muhtar oldum. Muhtar olmak için mahalleyi  sevmeniz  gerekiyor, insanları  sevmeniz gerekiyor onunla da ilgili bizim bir sıkıntımız yok, elhamdülillah halkımızla ,insanlarımızla aramız çok iyi. 2009 seçiminde 250 oyla seçimi kazanırken, 2014 yılında 1500 ve son 2019 seçimlerinde 5000  oy farkla muhtar oldum. İvme hep yukarıya doğruydu. Tabii ki insan istiyor daha güzel işler yapılsın. Belki farklı şeyler de çıkabilir ileride belediyeye geçebiliriz ne bileyim böyle bir şeyler olursa tabii değerlendirebiliriz. Çünkü biz buradaki sıkıntıları halkın  içerisinden geldiğimiz için onların ne istediklerini biliyoruz. Yukarıdakiler bunu göremeyebilir, duyamayabilir, bilemeyebilir ama biz vatandaşla birebir iç içeyiz bize her şeyi anlatıyor, bütün konularda bizimle dertlerini  paylaşabiliyorlar. Ülkemizde biliyorsunuz son zamanlardaki olaylar neticesinde ekonomide bazı sıkıntılar var, inşallah bunlarında bir an evvel sona  vermesini bekliyoruz, hizmetlerin daha iyi verilmesi ile ilgili. 
 
 
BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADIK...
 
   Muhtarım aşağı yukarı 10,5 yıldır burada muhtarsınız, bu süreçte neler değişti Yunuseli Mahallesi'nde?
Bu süreçte Yunuseli Mahallesi'nde çok büyük değişim yaşandı. Örneğin şöyle bir örnek vereyim, 2009'da ben ilk kez muhtarlığa aday olduğumda,9.200 seçmen varken, şu anda mevcut seçmen 2019 Mart ayında 28.000 oldu. Burada tabii yoğun bir kentleşme oldu, yapılaşma oldu. Bununla birlikte  yollarımız, caddelerimiz açıldı ,çocuk parklarımız oldu nüfus arttıkça tabii belediyeden yatırımlarda aldık. Benim mesela 600  sokağım var ,30'un da sadece asfaltla ilgili sıkıntılar var, bunlarda imar planında sıkıntı olduğundan dolayı öyleler, onlar da en kısa zamanda halledilecek inşallah. 2019’dan bu yana Yunuseli’nin çehresi değişti. Mesela Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı açıldı. Fuat Kuşçuoğlu Caddesi’nin  adı Yunuseli  Bulvarı oldu. Alman Kanalı da Yunuseli Kanalı oldu. Recep Altepe sağ olsun zamanında bu Alman Kanalını  değiştirdi, geliştirdi Yunuseli Kanalı olarak güzel bir yer oldu ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi ile Yunuseli’ne değer kattı. Eksiğimiz var mı?  Elbette eksiğimiz var, eski  zamanlarda  yapılan bir imar planı var, havaalanından dolayı Havaalanı kriterlerine uygun olmadığından yüksek kat verilmedi şu anda Havaalanı kaldırıldığından Yavaş yavaş değişmeye başladı. Şu anda Bulvar üzerinde 930 tane daire var, ayrıca bir şehir gibi, yani bir kent  gibi  oldu.
 
SPOR TESİSİ  ÇOK ÖNEMLİ..
•     Yunuseli'de ne gibi eksiklikler var?  Ne gibi beklentiler içerisindesiniz  muhtarım?
 Siyasilerin biraz daha Yunuseli'ye ağırlık göstermelerini istiyoruz. Çünkü neden, bizim burada mesela vatandaş son seçimde tepki verdi bayağı düştü AK Parti'nin oyları. Siyasetçinin biraz daha buraya önem vermesini istiyoruz. Osmangazi Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nin ilgi göstermesini istiyoruz. Mesela mahallemizde 2 tane Spor Kulübümüz var ama  bir tane bile spor tesisimiz yok. 6-15 yaş arası  çocuklarımız, gençlerimiz burada spor yapıyorlar. Çocuklarımızın, gençlerimizin madde bağımlısı olmaması ile ilgili çalışıyoruz ama maalesef iki tane kulübümüz olmasına rağmen bir tane bile spor tesisimiz yok. Bu da tabii bizim elimizi kolumuzu bağlamakta. 
 
HİZMET BİNASI 
İki üç seneden beri hizmet binası ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. BUSMEK olsun, OSMEK  olsun bu kurumların  düzenlemiş olduğu kursları maalesef mahallemizde yapamıyoruz. Bir sürü yer var ama maalesef bir türlü hayata geçiremedik. Ben bana oy vermese de birçok mahallelinin  yanına gidip dertlerini dinlemeye çalışıyorum, beni sonuçta iyi tanımamış olabilir, beni yanlış anlamış olabilir diye,  durum böyle olduğu halde  ben kendimi iyice anlatmaya çalışıyorum. Bu bağlamda belediyenin de bu şekilde davranması lazım gelir diye düşünüyorum. 
Yeni bir pazar alanımız yapılıyor şu anda ,bitme aşamasında siteler  içerisinde düzenli bir pazar olacak vatandaşın ihtiyacı vardı. Şimdi köy içi imarının da değişmesini istiyoruz, oraya da bir yer lazım olacak, şimdi bunu bizim  önceden görmemiz lazım , önceden görürsek buradaki bu sıkıntıyı çabuk çözeriz.
 
ÇEKİ DÜZEN VERMEMİZ LAZIM..
Yunuseli’ye ilk  girişte Yunuseli Bulvarı üzerinde sol tarafta, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı dibinde , emsal 2'ler'le  12 kat binalar yapıldı, onun karşısında da yapılacaklar ama köy içerisine doğru gelirken yani merkeze gelirken sağlı sollu 2,5 imar verilmiş bu sefer ne yapmış vatandaş biraz parası ile 1. katı çıktı, birisi 5 katlı olmuş birisi iki buçuk kat yapmış bir önlem çıkmamış biri çıkma yapmış, diğerleri geride kalmış, cadde özelliği yok. Yani anlayacağınız derme çatma hal almış. Şehirden geliyorsunuz sol taraf Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çok güzel ama devam ediyorsun aşağı doğru inmeye devam ederken 2 katlı, 3 katlı önde arkada  yapılaşmalar. Oralar yapılırken en güzel 2 verilirken buraya da en azından emsal 1,5 verilseydi, bu sıkıntılar böyle olmazdı. Kaliteyi yakalamamız lazım güzel binalarla güzel yapılar ile bu kaliteyi yakalamamız lazım. Ayrıca 1. Meydan caddesi  Yunuseli  trafiği rahatlatacak olan bir cadde ,Yunuseli kanalın  devamında yapılan köprü ve bağlantı yapılacak ,Demirtaş'tan gelenler köy  içerisine Mahalle içerisine girmeden buradan Hamitler'e Bağlarbaşı'na Hürriyet’e geçebilecekler trafiği rahatlatması için elektrik direkleri dikildi, bu caddede birkaç kamulaştırma ile ilgili sıkıntı var inşallah bunlarında  hallolması durumunda Yunuseli trafiğine girmeden buradan direkt olarak geçecekler çok güzel olacak inşallah bu yolun  bir an evvel hayata geçmesini istiyoruz. 15 metrelik   bu caddenin büyük bir sıkıntıyı gidereceği kesin. Ayrıca mahallemizin bir bölümünde maalesef son zamanlarda hurdacılar türemek de böyle güzel bir yapılaşmanın olduğu bu bölgeye hurdacıların dadanması  çevre görüntüsü bakımından da  hiç yakışmamakta, bazı Roman vatandaşların At  arabalarıyla bu bölgede yaşamaya  çalışması da   çevre durumunu da göz önüne aldığımızda maalesef kötü görünüme sebebiyet vermektedir. Diye eklemek istiyorum.
Recep Altepe zamanında Recep Başkan sağ olsun sıklıkla buraya geliyordu, dinliyordu insanların yanına oturuyordu, şimdi ki  başkanımız  Alinur Aktaş’ı da  burada görmek istiyoruz. Onun da ara ara gelmesini bekliyoruz, vatandaşın derdini dinlemesini bekliyoruz. Ayrıca Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı da bekliyoruz. 
 
HAYIRSEVER ARIYORUZ
Spastik Özürlüler Okulu gerçekten güzel bir okul, bu güzel eseri mahallemize  kazandırdığı için  Sayın Celal Sönmez’e  buradan tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca mahallemizde acilen iki tane okulumuzun yapılması gerekmekte ve yerlerimiz hazır. Bu okullarımızın yapımıyla ilgili iş adamından, hayırseverlerden  destek bekliyoruz,   isimlerini bu okullara vererek ölümsüzleştirebilirler. Bilhassa  Yunuseli’nin değerlerinden  Değerli iş adamlarımızdan Simge Grup’un  sahibi Nezir Bey'den Yunuseli'ye bir okul yapmasını bekliyoruz, ismini de okulumuza vermek çok güzel olacaktır. Hüseyin Kanalıcı gibi, Celal Sönmez gibi değerli insanlarımız mahallemize eser kattılar. Bu manada Sayın Nezir Bey'den de böyle bir eser bırakmasını istiyoruz. Bir de Akyıldız dediğimiz bölgede bir İlköğretim okulu alanımız var. Oraya da değerli bir hayırsever arıyoruz.
 
DENETİMLER ARTMALI..
Son zamanlarda sokaklarda  müptezeller, baliciler hap kullananlar maalesef çoğaldı, denetimlerin arttırılması lazım diye düşünüyorum buna acil bir çözüm bulunması lazım. Ben mailden Sayın Cumhurbaşkanımıza  yazdım, satıcılar  bulunmuyor hiçbir zaman, herkes  içici oluyor İnşallah bunun bir an evvel sonuçlanması lazım buna bir çözüm bulunması lazım. Biz de bu manada çocuklarımızı kulübümüze yönlendirmeye çalışıyoruz, 6 yaş ve 15 yaş arasında 160 tane çocuğumuz var  spor tesdisimiz yok olduğu halde  bu şekilde devam etmeye çalışıyoruz. İnşallah bir de tesisimizin olması durumunda çok daha güzel olacak.  Fenerbahçe altyapısında çalışmış olan Kadir ve Halil Hocalarımız  var çocuklarımız çok güzel çalışıyor haftanın 2 günü 3 günü antrenmanları var. Tesisimiz olursa şu an 160  sporcu çocuğumuzun çok daha fazla artacağı muhakkaktır. 
 
SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
 
•       Muhtarım Tabii 2009-2014-2019 seçimlerinde  size her seçimde artarak destekleyen bir Yunuseli halkı var,  son olarak onlara neler söylemek istersiniz? Ne tür mesajlar vermek istersiniz?
Bütün Yunuseli halkına bize göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Ben onları seviyorum, onlar da beni seviyor. Sonuçta sevmeselerdi  üç seçimdir beni seçmezlerdi.  Yunuseli’de güzel şeyler olacak, bunu takip ediyoruz. Tabii ki bazı eksikler oluyor, belediyede para durumları sıkışık olabiliyor, yapılacak işler erteleniyor, ufak ufak oluyor, eksikleri yavaş yavaş tamamlamaya başladık. Bütün vatandaşlarımızdan almış olduğumuz notları topluyoruz, eksikleri alıyoruz, eksik olan yerleri tamamlamak bizim görevimiz, yapacağız, sonuna kadar bunun takipçisiyiz. Yunuseli güzel bir yere gelecek, belediye biraz daha özen göstermesi lazım, halkın içinde olması gerekiyor. Yetkililer sağ olsunlar geliyorlar geliyorlar ama yetersiz kalıyor,  burada bir sıkıntı olduğunu görsünler ihtiyaçları görsünler. Yeni yapılan bloklarda iletişim çok güzel sonra belediyelerle de direkt temasa da geçebiliyorlar. Yunuseli daha güzel olacak, ben  buna inanıyorum, ulaşımla ilgili birkaç detay var, onlar da inanıyorum ki çözülecek. Sabah ve akşam  gidiş dönüşlerde  sıkıntılar olabiliyor trafikte, onlarda hallolacak inşallah. Bursa trafiğinde problem olduğunda bu tabii gecikmelere sebep  oluyor. Bunlar çözülecek inşallah, zamanla daha iyi olacak. Demirtaş'la Küçük Sanayi arasında tren  2024'e kadar devreye girecek deniliyor ve  bu tren   buradan geçecek, bu projede Yunuseli’mize değer katacak. Son olarak bizlere destek veren bütün mahalle halkımıza  sevgilerimi ,saygılarımı iletiyorum, esenlikler diliyorum.