30 büyük şehir ve Zonguldak'a giriş ve çıkışlara kısıtlama getirilmesinin ardından Bursa'da da il giriş ve çıkışlarında denetimler artırıldı. Bursa'nın Orhangazi ilçesinde denetim yapan polis ekipleri, çift yönlü özel araç giriş ve çıkışlarını durdurdu. Ekipler genelgeye göre özel araçların şehre giriş çıkışına izin vermedi, sürücüleri de bu konuda bilgilendirilerek geri çevrildi.

Şehir giriş çıkışlarının kısıtlanmasının ardından yollar tır sürücülerine kaldı. Şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü. Geri döndürülen araç sürücüleri drone ile havadan görüntülendi

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Dün gece saat 24.00 itibariyle kontrol noktası oluşturan polis ekiplerinin denetimi sabah saatlerinde de devam etti. Uygulama noktasına gelerek polis ekipleri tarafından bilgilendirilen vatandaşlar geri çevrilirken, tır sürücüleri yollarına devam etti. Otomobillerin geri çevrilmesi ve TIR’ların yollarına devam etmesi drone ile havadan böyle görüntülendi.

Bursa'nın denize kıyısı bulunan ilçelerinden olan Mudanya ise sokağa çıkma yasağının ardından sessizliğe büründü. İlkbahar aylarında özellikle hafta sonları binlerce vatandaşın akın ettiği Güzelyalı sahilinde artık vatandaşlar gezemiyor. İDO feribotunun da bulunduğu Güzelyalı sahilinde bulunan banklar artık kedilere kaldı. Sahillerde gezme yasağının ardından vatandaşlar deniz kenarına çıkamayınca deniz keyfi de kedilere kaldı. (İHA)