Adana`da sunta yüklü TIR`a çarpan yolcu otobüsündeki sürücü ile üniversite öğrencisi genç kız hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Nevşehir-Aksaray Karayolu’nda öğretmen servisi ile yolcu otobüsünün karıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi yaralandı.

YOLCU OTOBÜSÜ TIR`A ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 15 YARALI
Edinilen bilgiye göre, Sivas-Hatay seferini yapan ve içinde yaklaşık 40 yolcunun bulunduğu Hamit Şimşek yönetimindeki 58 HD 111 plakalı otobüs, Seyhan ilçesi Zeytinli Mahallesi D-400 Karayolu’nda bir deponun kapısına yanaşan Ahmet Avcı yönetimindeki 01 P 2386 plakalı sunta yüklü TIR`ın kasasına arkadan çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle TIR`ın kasası devrildi suntalar yere döküldü. Yolcu otobüsünün ise ön tarafında ağır hasar oluştu.

Haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Otobüste sıkışan 2 aylık evli şoför Hamit Şimşek ve ön camdan fırladıktan sonra otobüsün altında kalan Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Zeynep Dönmez hayatını kaybetti.

Yaralanan 15 yolcu ise Can-Kur ekiplerinin yardımıyla araçtan çıkartılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Otobüs sürücüsünün uyuklaması nedeniyle kazanın gerçekleştiği tahmin ediliyor. Ayrıca, sürücünün dinlenmeye çekildiği muavinin ise aracı kullandığı ileri sürüldü.

NEVŞEHİR`DE ÖĞRETMEN VE YOLCU OTOBÜSÜ ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 18 YARALI

Nevşehir’de öğretmenleri taşıyan servis minibüsüyle yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada biri öğretmen 2 kişi öldü, 18 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Aksaray istikametinden Nevşehir istikametine giden, Lütfi U. (37)’nın kullandığı 50 ER 203 plakalı yolcu otobüsü, Acıgöl-Nevşehir karayolunun Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde karşı şeride geçerek, Nevşehir’den Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde görev yapan öğretmenleri taşıyan, Mustafa Şahin’in kullandığı 50 LE 354 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı.

Kaza sonrası hurdaya dönen servis aracının şoförü Mustafa Şahin ve serviste bulunan Halime Eryılmaz isimli öğretmen hayatını kaybetti. Kazada 18 kişi de yaralandı. Kazada yaralanarak araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ve 112 ekipleri tarafından çıkartılarak ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların bazılarının durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Bu arada kaza sonrası olay yerine gelen yaralı yakınları fenalık geçirirken bazıları kazaya karışan otobüse saldırdı. Jandarma tarafından olaya müdehale edilirken kaza nedeniyle Nevşehir-Aksaray karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.