Her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Uzay Haftası’nın bu yılki teması, “Ay: Yıldızlara Açılan Kapı” idi. Uzay Haftası boyunca Özel Teknoloji Fen Koleji Bilim Kulübü öğrencilerinin çalışmalarının sergilendiği stantları gezen öğrenciler meraklı bakışlarla yapılanları inceledi. 
“3 boyutlu Güneş Sistemi” ile Güneş’i yakından inceleme fırsatı bulan Teknoloji Fen öğrencileri, Ay’ın hareketlerinin hep aynı olup olmadığını gözlemleyerek Ay’ın hareketlerini ve evrelerini görme imkanı yakaladı. Oluşturdukları gök atlası ile takımyıldızlarını arkadaşlarına gösteren ortaokul öğrencileri, okulun en miniklerine oyun oynatarak gezegenleri sıralamalarına yardımcı oldu. Öğrencilerin en çok dikkatini çeken etkinlik ise VR gözlüğü ile Ay’a yapılan yolculuktu.  
Uzay Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, 350 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen “Yıldız Tozundan Evrene” isimli seminer ile sona erdi. Bursa Amatör Astronomi Kulübünde bilimsel çalışmalarını sürdüren Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlhan Vardar, neden gökyüzünü takımyıldızlarına ayırdığımızı, takımyıldızlarının insan hayatındaki önemini, dünya dışı yaşam arayışlarını anlatarak yaşanacak keşiflerin sinyalini verdi. İlgi ve heyecan dolu bakışlarla dinlenen seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan başkan, öğrencilerin uzaya karşı var olan merakını ikiye katladı.

 

 

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de