Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi'ne yapılacak kreş 1 milyon liraya mal olacak. Kreşin temel atma törenine AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Osman Mesten, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile çok sayıda davetli katıldı. “İdeal şehir Yıldırım’a 100 adım” vizyonu çerçevesinde verdikleri bütün sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım için çizdiğimiz vizyon içerisinde özellikle kreşleri çok önemsiyoruz. Çünkü yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın tam donanımlı fertler olarak yetişmesinin ilk adımı bu kreşler olacak. Bununla birlikte kadınların istihdama dahil olabilmesi adına kreşler çok önemli. Bunları göz önünde bulundurarak ilçemize bölgesel kreşler yapıyoruz” dedi.

Maliyeti 1 milyonu geçen kreşin yüksek standartlara sahip bir eğitim kurumu olacağını anlatan Edebali, “215 metrekaresi oyun bahçesi olmak üzere toplam bin 530 metrekare alanda hizmet verecek kreşimizin bünyesinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve 2 adet uyku odası yer alacak. Bu kreşin yapımı konusunda daha belediye başkanlığına aday olduğumuz dönemde sağlık çalışanlarımıza söz vermiştik bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluk ve gururunu paylaşıyoruz” diye konuştu.
Hastanenin 25 yıllık biz hizmet geçmiş olduğunu hatırlatan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, bu süreç boyunca en büyük ihtiyaçlarından birisi kreş olduğunu hatırlatarak, “Bu eksiklikten dolayı hastanede görev yapan arkadaşlarımızdan tayin isteyenler oluyordu. Bu gün bu eksiğinin giderilmesi konusunda atılan adım arkadaşlarımızın motivasyonunu ciddi oranda yükseltti. Her zaman yanımızda olan desteğini hiç bir zaman bizden esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.