İlçede okullardan spor kulüplerine, derneklerden cenaze nakline kadar birçok farklı alanda ulaşım desteği sağlayan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında 7 bin 354 kez ulaşım hizmeti verdi. Bir yıllık süreç içerisinde spor kulüplerine 563, okullara 1066, cenaze nakillerine 3 bin 609, diğer ulaşım hizmetlerine ise 2 bin 116 defa ulaşım desteği sağlandı. Yıldırım Belediyesi bünyesindeki Engelsiz Mutfak ve Müzik Akademisi’nin engelli kursiyerlerine ulaşımda kolaylık sağlarken, KETEM’de kanser taraması yaptıran vatandaşları evlerinden alıp yine evlerine bıraktı. Vatandaşların demokratik hakları olan seçimlerde oy verebilmeleri için yaşlı ve engellileri evlerinden alarak sandığa götüren ekipler, hasta ilçe sakinlerinin de naklini gerçekleştirdi.

Yıldırımlıların hayatını kolaylaştırmak için projeler ürettiklerini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Rutin belediyecilik hizmetleri gerçekleştirerek günü kurtaran bir yapıya sahip olmak yerine, insana dokunan, vatandaşları doğrudan muhatap kabul eden, talepler doğrultusunda projeler üreten bir mahalli idare olarak fark oluşturmaya göreve başladığımızda karar verdik” dedi.

Kendi imkânları ve araçlarıyla vatandaşlara ulaşım konusunda destek olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Belediyemizin hiyerarşik düzeninde vatandaşlarımızı en üst noktaya koyarak, hizmetlerin doğrudan kendilerine ulaşması noktasında birçok çalışma gerçekleştirerek, hayatlarını kolaylaştıracak projeler ürettik” diye konuştu.