Semih ŞAHİN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Bursa’ya geldi. Sabahın erken saatlerinde AK Partili gençlerle kahvaltıda buluşan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra Suriyelilere yönelik düzenlenen Türkçe okuma, yazma ve meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren Suriyeli vatandaşlara plaket takdim etti. Plaket teslim töreninin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakıf Eserleri Müzesi’nin açılışına katılan Müezzinoğlu, son olarak Orhangazi’de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek Bursa programını tamamladı.

“GÜNAYDIN KILIÇDAROĞLU!”

İlk olarak gençlerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, anayasa çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Referandum sürecine ilişkin tutumundan dolayı ana muhalefet partisine yüklenen Müezzinoğlu, “Eskiden muslukları açınca su akmadığı için ‘Tıss’ diye bir ses çıkardı. Cumhuriyet Halk Partisi şimdi aynı sesi çıkarıyor. ‘Kan akar, cesedimizi çiğnersiniz, bunun bedeli ağır olur, parlamentodan geçiremezsiniz’ gibi laflar ediyorlar. Parlamentodan milletle ilgili bir hak millete götürülecek. İki gün önce ilk defa Kemal Kılıçdaroğlu güzel bir noktaya geldi, 'Milletin hakemliğine gidiyoruz' dedi. Günaydın beyefendi günaydın. Milletin hakemliğine elin mahkum, engelleyemedin. Engelleyemezsin çünkü AK Parti var. Çünkü milli iradeyi merkeze alan bir siyasi irade var. Demokrasilerde hakem millettir, yetki de söz de milletindir” dedi.

Şahıslar fani devlet baki

Anayasa değişikliğinde şahıslara odaklanılmaması gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, laiklik üzerinden rant sağlamaya çalışanlara da cevap verdi. Milletin giyim kuşamıyla, umutlarıyla, hayalleriyle kimsenin oynamaya hakkı olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Laiklik elden gidecek diyorlar. Peki laiklik elden gidecek diyerek milletin başıyla, milletin kıyafetiyle, milletin hayalleriyle oynamaya kimin hakkı var. Gencecik kızlarımızın kaderiyle istediğin gibi oynadın. Ailelerin hayalleri ve umutlarıyla oynadın. Bundan daha fazla diktatörlük olur mu? Sizin önereceğiniz bir sistemi de millete götürelim diyoruz, ona da bir öneri yapılmıyor. Çünkü bu sistem işine geliyor. İktidar olamasa da işine geliyor. Bu anayasa ümük sıkma yetkisini belirli güç odaklarına vermiş. Artık bu ümük sıkma yetkisi milletin eline geçiyor. Anayasa çalışmalarıyla birlikte yapılacak olan değişiklikte şahıslara odaklanmayın. Şahıslar fani, millet ve devlet bakidir. Hayır diyenlere bir bakın. Öncülüğü yapan CHP, milletten hep korkmuştur. Cumhura değer veriyorsan Cumhuriyet yükselir, korkma” ifadelerini kullandı.

Göçün ne olduğunu en iyi ben bilirim

Türkçe okuma, yazma ve meslek edindirme kurslarını başarıyla bitiren Suriyelilere plaket takdim eden Bakan Müezzinoğlu, Suriyeli vatandaşlara yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. “80 milyon ülke insanımız için ne istediysek Suriyeli kardeşlerimiz için de aynısını istedik” diyerek sözlerine başlayan Müezzinoğlu, “Zorluklarınız ve sıkıntılarınız var. Evini, vatanını terk etmek belki de hayatın en büyük zorluğudur. Bize düşen görev, mazlumun, mağdurun yanında, zalimin ise karşısında olmak… Bu büyük Türk milleti de geçmişte olduğu gibi bugün de aynı duruşu sergiledi ve yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimize sahip çıktık. Onların dertleriyle dertlendik, sıkıntılarını paylaştık. Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler de ‘dünya 5’ten büyüktür’ derken mazlumlar adına, mağdurlar adına bunu söyledi. Zalimlere de ‘Ey zalim dünya, merak etmeyin dünya 5’ten büyüktür ve hak mutlaka yerini bulacaktır’ dedi. Dil, eğitim, sağlık gibi konularda ne imkan varsa sizlere de sağladık. Göçün ne demek olduğunu en iyi ben bilirim. Ben de Yunanistan doğumluyum. Sizi en iyi ben anlıyorum” şeklinde konuştu.

Güçlü medeniyete giden yol

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakıf Kültürü Müzesi’nin açılışını yaparak kısa bir değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Yeniden güçlü bir medeniyet, yeniden dünyanın arzu ettiği veya ihtiyaç duyduğu, huzur ve barışın hakim olduğu bir bölgeyi, bir ülkeyi hayal ediyorsak, bu olay tarihimize sahip çıkmaktan geçer. Tarihi değerlerine ve kültürel mirasına sahip çıkmaktan, onu anlamaktan, onun değerini vermekten, onu korumaktan geçer. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, Vakıflar Bölge Müdürlerimize, sorumluluk duyan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.”