Erkan ŞEN - Arda EKİNER

Bursa Yönder Okulları, Üçevler Kampüsü'nün temeli Prof. Dr. Üstün Dökmen katılımıyla atıldı. Temel atma törenine kurumun kurucularından Süleyman Hecebil, Ersin Yılmaz, Akademi Genel Müdürü Dilek Payanda ile okul yönetimi ve öğrencilerinin yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Demirci Mahallesi Muhtarı Mehmet Bulut, Üçevler Muhtarı Musa Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAVUZ PROBLEMİ BENZETMESİ

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan okulun kurucusu Prof. Dr. Üstün Dökmen, okul olarak ilk kez bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini dile getirdi ve daha önceki binaların kiralık olduğunun altını çizdi. Üçevler Kampüsü'nün eğitimde bir damla olduğunu dile getiren Dökmen, "Damlaya damlaya göl olur, diye düşünüyor olabilirsiniz. Biz anladık ki damlaya damlaya göl falan olmuyor. Bu damladan kasıt paradır. Para birikmiyor bari okul biriktirelim dedik. Okullarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Okul sayısı arttıkça para gidiyor, ancak birikmiyor. Su tutmayan havuz problemi gibi aynı. İlkokulda çözemezdik hala çözemiyoruz, ama Yönderli öğrenciler çözecekler. Nihayetinde bu okulda pozitif ilim var" değerlendirmesinde bulundu.

İLİM İLTİFAT GÖRMEZSE...

Yönder Okulları'nda kadın ve erkek eşitliği olduğuna vurgu yapan Dökmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Neşet Ertaş demiş ki: Kadın insandır, erkek insanoğlu. Öğrencilerimiz kadının erkeğe eşit olduğu bir kurumda yetişiyor. İbn-i Sinader ki: Bilim ve sanat iltifat görmediği ülkeyi terk eder. Çok anlamlı bir söz gerçekten. İlim ve sanatla birlikte spor, demokrasi, Cumhuriyet eğer iltifat görmezse o toplumu terk eden maazallah. Biz ilim ve sanatın terk etmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Çocuklarımıza bir takım bilgileri ezbere vermek istemiyoruz. Şimdi birazdan beton dökümüne başlanacak, fakat bu beton binanın temeli için. Evlatlarımızın kafasında beton olmayacak. Öğrencisinin kafasında beton olan eğitim kurumları hiç işe yaramazlar. Betonlaşmış bilgilerin taşındığı kafalar topluma fayda getirmezler. Şükür ki burada hurafelerden ve yıldız fallarından uzak harika çocuklar yetiştiriyoruz."

Muhtarın 'Demirci' ısrarı

Demirci Mahallesi Muhtarı Mehmet Bulut'un "Okulun isminin olduğu yere Demirci eklenirse çok mutlu oluruz" demesinin ardından tekrar kürsüye çıkan ve konuya esprili bir dille yaklaşan duayen eğitimce Dökmen, şöyle konuştu: "Benim babam da demirciydi. Duygulandım muhtarımızın böyle söylemesinden dolayı. Demirci kelimesinin eklenmesi beni de çok mutlu eder." Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Üstün Dökmen, okul yönetimi ve protokol üyeleri öğrencilerin alkışları eşliğinde temel atma butonuna bastılar.