Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Sevinç ÇELEBİ

2009-2019 yılları arasında mahallenin sosyal donatı alanları ile sosyo-kültürel faaliyetlerinde ismini altın harflerle yazdıran muhtar adaylarından Hasan Bulut; “Muhtarlığa adım attığım an itibariyle Yenikent 24 saat yaşayan bir mahalle olacak. Bugüne kadar mahallemize kazandırdıklarımız, 2019-2024 dönemi için teminat olacaktır” dedi.

Mahallenin ilk sakinlerinden birisi olan ve birçok STK ile Okul Derneklerinde yönetim kurulunda bulunan Bulut, mahallenin ulaşımından alt yapısına, eğitiminden kültür turlarına, sağlık ocağından parklarına kadar birçok projenin gerçekleşmesinde önemli bir paya sahip olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti…;

DESTEK OLAN HERKESE EN İÇTEN TEŞEKKÜRLER

Öncelikle; Mahallemizin kuruluşunda emeği geçen ve geçmişte yaptığım ulvi görevleri yapmam için bana her zaman destek veren aileme ve arkadaşlarıma, bu süreç içerisinde yanımda olan herkese içtenlikle teşekkür ederim. Mahallemiz 7 Etap üzerine yaklaşık 60 bin nüfus olarak planlanmış, ancak 2 Etabı bitirilmiş, sosyal donatı ve sosyal-kültürel anlamda eksikleri olmasına rağmen, birbirlerini kardeş, anne-baba gibi gören büyük bir aile olmuş, 10 bin kişiye dayanan nüfusu ile Osmangazi’nin prestij mahallelerinden biri konumuna gelmiştir.  Ve hızla da nüfusumuz artıyor.  

SPOR TESİSİ KURACAĞIZ…

Mahalle muhtarı olmam konusunda, geçmişte gerçekleştirdiğimiz önemli projeler, 2019-2024 yıllarında mahallede muhtar olma ve mahallenin yarım kalan yatırımlarını gerçekleştirme azmi, bu şevkimi perçinlemiştir. Mahallemizde bir stat bulunmasına rağmen, yarım bırakılan sosyal donatılar nedeniyle mahalledeki bin 500 gencimiz hala Fethiye Stadı’na gidiyor! Çünkü stadımızın ışıklandırması, soyunma-duş üniteleri yok. Örneğin burada Amatör Lig Maçları yapılsa izlemeye tribün yok! Bizde gençleri bir araya getirebilmek, yetenekleri ve ilgi alanlarını bir çatı altında toplayabilmek için Yenikent Spor ve Gençlik Spor Kulübü kurduk ve böylece bir sosyal açığı kapattık. Ve 31 Martta muhtar olarak seçilirsem şayet, spor ve branşlarında kurulacak tesisler ile burada yetişen sporcularla ismimizi Bursa’ya altın harflerle yazacağız.

KESİNTİSİZ ULAŞIM…

Bulut ile mahallenin sorunları ve çözüm önerileri konusunda ise iddiasını bir üst sekmente çıkararak; “Yenikent’in Bursa ile entegre etmek istiyorsanız, öncelikle mahalleyi şehir merkezi ile 24 saat ile buluşturmanız lazım. Mahallemizin önemli sorunlarının odağında bulunan ulaşım noktasında belediye otobüsleri seferleri bizimde içinde bulunduğumuz gurup tarafından yapılan girişimler neticesinde artırıldı, ancak bu artışa rağmen mahalle bütünlüğü sağlanamadı. Mahalle içinde blokları birbirine bağlayan kavşaklar ve yolların bağlantıları tam anlamı ile tamamlanmadı, kot farkları nedeniyle kavşaklar eğimli, Uludağ’a kar yağdığında bile bizim yollar buz tutuyor ve otobüsler yukarı bloklara ulaşamıyor, mahallenin giriş kapısına yolcu bırakıp, gelen yolcuyu alıp gidiyor. Tıp Fakültesine direk bir aracımız yok mesela. Bizim mahalle muhtarlığımızda durak kalkış noktaları uygun bir noktaya taşınacak” dedi.

24 SAAT YAŞAYAN BİR MAHALLE…

Bulut; “Vizyon projeleri dediğimiz ve de vatandaşımıza müjdesini verdiğimiz 2019-2024 programını sizinle paylaşmak istiyorum. Mahallemize geniş bir meydan kazandırarak içinde mahalle muhtarlığımızın da bulunduğu 2 katlı sosyal donatılı mahalle hizmet konağını Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleştirmek. Ev hanımlarımın ev ekonomilerini güçlendirmek için el becerilerini geliştirebilecekleri kurslar düzenleyerek, üretilen ürünlerin satışlarını sağlamak. Gençler için kütüphane ve bağlı üniteleri tesis etmek. Otobüs hatlarının sık aralıklarla şehir ile entegrasyonunu sağlamak. Mahalleyi çevreleyen tel kafeslerin sınırlara kadar geriye çekilerek, mahallenin en büyük sorunlarından olan park sorununu çözmek. Yenikent’in kalbi olan ana giriş güzergahının tekrar düzenleyerek estetik bir biçimde sağlıklı araç giriş ve çıkışını daim hale getirmek. Yaşlı bakım ve çocuklar için gündüz bakım evi yapılabilmesini sağlamak. Haftanın 1 günü Pazar kurulması zaruri iken ne yazık ki; açık Pazar Alanına sahip olmamıza rağmen pazarcılar buna ilgi göstermediği için Pazarımız kurulmadığı için mahalle sakinlerinin komşu mahallelerin Pazar yerlerinden ihtiyaçlarının karşılanmasına son vererek düzenli pazarın açılmasını sağlayacağız. Mahallemizde başta çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan ve dış tehlikelerden koruyabilmek için bir adım atarak, güvenlik noktasında 7/24 bekçi tahsisi yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Mahallemizde acil durumlar için 7/24 bir ambulansın bulundurmak için sağlık müdürlüğü ile koordinasyonunu sağlayacağız. Benim muhtarlığımda Yenikent mahallesi 24 saat canlılığını koruyan bir mahalle olacak” şeklinde konuştu.