Fatma ASLAN KUNDAKCI
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), 2018-2019 akademik yılı mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı Mimar Sinan Yerleşkesi’ndeki törende konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, bilginin önemine değindi. “Bilgi en büyük güçtür” diyen Rektör Arif Karademir, bilginin yayılması konusunda ise üniversitelerin fonksiyonuna vurgu yaptı. Gençlere Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözüyle seslenen Rektör Karademir, “Atamız geleceğin, gençlerin başarısına bağlı olduğunu bu sözüyle gayet iyi vurgulamıştır. Bilginin işleneceği, farklı şekillerde ürün ve güç haline getirileceği merkez hiç şüphesiz sorgulayan, hedefi olan ve çalışanlar ile gençlerin beyinleri, kalpleri ve gönülleridir” dedi.

BTÜ AYRICALIĞI

Dört dönemdir verdikleri mezunlarla Türkiye’nin geleceğine katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getiren Karademir, “2016’dan bu yana 631 öğrencimizi mezun ettik ve iş dünyasına kazandırdık. 6 fakültemiz, 2 enstitümüz ile 42 lisans, 31 yüksek lisans, 13 doktora programında 4 bin 625 öğrencimize eğitim verdik. Bu yıl üniversite sınavı tamamlandı. Bin 374 gencimiz daha tercih ettiği takdirde Bursa Teknik Üniversitesi kapısından girecek. Üniversitemizin ayrıcalıklı imkanlarıyla tanışacak ve iyi bir eğitim alarak ülkemizin gelişimine katkı koyacak” diye konuştu. 

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ

“Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine giderken sorumluluğunuz ve omuzlarınızdaki yük çok fazla ancak ben sizlerin bu yolda çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum” diyen Rektör Karademir, bu yıl mezun olan 264 BTÜ’lüye de şöyle seslendi: “Ülkemizin en büyük zenginliğisiniz. Üniversite olarak amacımız ise sizleri alanlarında yetkin, büyük hedeflere sahip olan ve aynı zamanda ülkemiz, milletimiz ve insanlık adına güzel işlere imza atacak bireyler olarak yetiştirmektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vizyonumuz yeni Türkiye… YÖK, TÜBİTAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ve bütün diğer kurum ve kuruluşlarımızın ana amacı mücadeleci, rekabetçi, yenilikçi çalışmalara imza atarak gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak. İnanıyorum, sizler de kendi başarı hikayelerinizi yazarak, ülkemizin kalkınma savaşında büyük kahramanlıklar göstereceksiniz. Kendinize güveninizi, kararlılığınızı asla yitirmeyin, işinizi severek yapın ve çok çalışın. Eleştirel bakış açısını asla bırakmayın. Bahaneler ve problemlerin arkasına sığınmak yerine çözüm odaklı olun. Üretim yapın ve kalkınmamıza dinamizm katanlardan olun. Yolunuz açık olsun.” 

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

BİZE İNANIN, GÜVENİN!

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü birincisi Elif Ordueri ise mezun olan tüm arkadaşları adına bir konuşma yaptı. “Dört yıllık üniversite hayatımız boyunca değerli hocalarımızdan edindiğimiz bilgilerle ülkemiz, milletimiz, insanımız yararına çalışacağımızın sözünü veriyoruz” diyen Ordueri, “Bursa Teknik Üniversitesi çatısı altında 4 yılımızı en iyi şekilde değerlendirdik. Hepimiz birer öğrenci olarak girdiğimiz bu kapıdan, meslek sahibi donanımlı bireyler olarak çıkıyoruz. Ülkemizin dört bir yanına dağılacağız ancak nerede olursak olalım burada edindiğimiz bilgi, aldığımız eğitim ve kazandığımız tecrübelerle ülkemizi geliştirmek adına yeni fikirler üreteceğiz ve daima ileriyi hedefleyeceğiz. Ailelerimiz ve değerli hocalarımız başta olmak üzere bize emek verenlerin yüzünü kara çıkarmamak için ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için mesleğimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ülkemize faydalı olacağımıza bizim inancımız tam, sizler de bize güvenin ve inanın” şeklinde konuştu.