Mehmet ÇETİNKAYA

Emek Polis Merkezi Amirliği, 10 Nisan polis haftası ve 23 Nisan vesilesiyle Anaokulu öğrencilerinialış veriş merkezinde ağırladı. Polis memurları ile miniklerin çarpışan otomobillere binmesi ise renkli görüntülere sahne oldu. Çocukça Anaokulu tarafından hazırlanan  'Teşekkürler Polis Amca' yazılı pankart ile Emek Polis Merkezi Amiri Ali Kılıç ve ekibi ile hatıra fotoğrafı çektiren çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

AMAÇ DİKKAT ÇEKMEK

Etkinlik sonrası gazetemize açıklama yapan Emek Polis Merkezi Amiri BaşkomiserAli Kılıç, çocukların geleceğimizin en büyük emanetçileri olduğunu dile getirdi. AVM’nin eğlence merkezini çocuklar için ayarladıkları bilgisini vererek konuşmasına devam eden Kılıç, “Evlatlarımız herhangi bir ücret ödemeden ve sınırsız bir şekilde istedikleri oyunu oynayarak gönüllerince eğlendiler burada. Çocuklarımızın eğlenmelerini ve gülmelerini sağlamak için böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Amacımız dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

O GÜLÜMSEME YETERLİ

Polis merkezi tarafından ilk defa bu tür bir etkinliğin yapıldığına dikkat çeken Kılıç, “Çocuklarımız için oyun alanlarının kısıtlı olduğunu düşünüyoruz. Apartmanlara hapsolmuş bir nesil var maalesef. Park alanlarının da çok az olduğunu düşünmekteyim. AVM’nin oyun bölümünde minik yavrularımızı ağırlamak bizi gerçekten çok memnun etti. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocukların yüzlerindeki gülümsemeye şahit olmak bizi de mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Miniklerin terleten soruları

Çocukların kafalarına takılan soruları özgürce sordukları bir programın gerçekleştiği bilgisini paylaşan Kılıç, “Genel sorulan sorulardan en ilginci ‘Polis ne iş yapar?’sorusu oldu. Bu tür soruları sordular çocuklar. Bizde polisin kanunlara vermiş olduğu yetkilerle görevlerini yaptıklarını söyledik onlara.Nilüfer özel çocuklar okulu da yaklaşık 40 öğrencisiyle misafirimiz oldu. Velileri ile beraber geldi onlar da.Çarpışan arabalara polis ağabeyleriyle bindi evlatlarımız ve çok eğlendiler. Fotoğraf çekildiler, sıcak bir kaynaşma oldu ve memnuniyet ile ayrıldılar. Çok yoğun bir ilgi vardı çok memnun kaldılar” açıklamasını yaptı.