Özlem ATAÇ 

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in yanı sıra oda üyeleri katıldı. Tek adayla gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı’nda konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, “Birinci çalışma döneminde şube olarak bizler meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik ülke ve kent gündemine müdahil olmaya, kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık. Karşılaştığımız sorunlar hem mesleğin, hem ülkenin, hem de peyzaj mimarlarının sorunudur. Ülkesini ve mesleğini seven, geleceği çizen Peyzaj Mimarları da bu sorunlarla mücadele etmek zorundadırlar. Bu anlamda Şubemiz, sözünü söylemekten hiçbir zaman sakınmamıştır, sakınmayacaktır” dedi. 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

BİR AĞAÇ DAHA DEDİK DEVRİM YAPTIK
Peyzaj Mimarları Bursa Şubesi olarak, önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Yörüklü, “Kente bir ağaç daha dikmek için biz devrim yaptık. Kentimizin yeşil olması için anlatabileceğimiz tüm bilimsel gerçeklerin yanı sıra her türlü maniyi, türküyü, hikayeyi, dramayı anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızın en önemlisi bir kentin yeşil olabilmesi ve yeşil olmasının sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için bir ağaç daha dikmek için, imar kanununda zorunlu olan peyzaj projelerinin yapılması meselesini büyük ölçüde çözdük, uygulama denetimlerine de desteğe başlıyoruz. Bu miladı başlatan başkanlarımız önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖREN GÖZLERE İHTİYACIMIZ VAR 
Bursa’da ruhsat alan her bina için peyzaj projesi istendiğini belirten Yörüklü, “30 metrekareye bir ağaç dikilmek suretiyle de gelecek nesillere bırakılacak daha yeşil bir Bursa’nın temeli şimdiden atılmakta. Biz bunu belediye başkanlarıyla iletişime geçerek, peyzajın ne kadar önemli olduğunu, kente ne kadar değer katacağını anlatmak suretiyle aşmaya çalışıyoruz. Biz özellikle, bu dönem için belediye yöneticileriyle yaptığımız diyaloglarla ve yaptıkları çalışmalarla yakından ilgileniyoruz, bunun önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü bizim bizi duyan kulaklara, bizi gören gözlere ve ne demek istediğimizi anlayan yüreklere, kafalara ihtiyacımız var. Bu bizim için anlaşılır olduğunda Bursa kazanacak diyoruz. Bizim neden itiraz ettiğimizin anlaşılmasına ihtiyacımız var. Bizler bu yararlı olacak konuları toplumun yararına sunmak için itiraz ediyoruz. Bizler kenti birlikte yönetmeye talibiz. Çünkü birlikte nefes alıyoruz. Kenti yönetenler bir gün kentin yöneten tarafında olmayacaklar. Onlarda bizimle birlikte aynı alanda nefes alacaklar. Sorumluluk bu kenti halkla birlikte yönetmektir. Tam da bu nedenle yaşanacak yarınlar için halkın yararına olacak her işte çalışmaya ve imzamızı atmaya destek olmaya biz hazırız ve devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi” ifadelerini kullandı. 

YÖNETİM KURULUNDA YER ALAN İSİMLER
Necla Özkaplan Yörüklü, Esra Özkan, Mustafa Erdemir, Duygu Tangüler, Mustafa Kutlu, Sabri Mert, Elvan Ender Altay…