Özkan YILDIRIM

  •      Hüseyin Amca, öncelikle tabii sizi tanımak isteriz ne zaman bu topraklara gelmişsiniz, ne zamandan beri esnaf olarak çalışıyorsun bize kendinizden bahseder misiniz?

BURALARIN BİR NUMARALI ÇOBANIYDIM..

Elbette, memnuniyetle. Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1940 Yalıçiftlik  doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Çiftçilik yaptım, çobanlık yaptım buraların bir numaralı çobanıydım, koyun hasta olduğunda gözünden anlardım. Kulağından, kuyruğundan, kör gözünden kan alırdım. Şerbet içirirdim, bilmem ne yapar eder, hayvanı ayağa kaldırırdım, aynı baytar gibiydim.

 ATALARIMIZ ,HİÇBİR YERİ BEĞENMEMİŞLER

Atalarımız 1923'te bu bölgeye gelmişler o zamanlar yine Bursa çevresinde onlara yerleşmeleri için  birçok yer göstermişler, Yunuseli’ni  göstermişler, beğenmemişler. Kestel’i göstermişler orasını da beğenmemişler, Burgaz’ı beğenmemişler, Organize Sanayi bölgesini  göstermişler beğenmemişler. Mudanya’yı, Kumyaka’yı, Tirilye’yi  hiçbir yeri beğenmemişler sonra buraya kadar gelmişler bu bölgeyi gördüklerinde çok beğenmişler. Kendi memleketlerine benzetmişler. Çünkü burada da aynı  oradaki gibi bir dere var, ve buraya yerleşmişler .O gün bugündür buradayız. 50 yıldan beri  burada, bakkal olarak hizmet veriyorum. 1970'ten beri Yalıçiftlik  halkına hizmet veriyorum, dükkanımın küçük olduğuna bakmayın neredeyse her şey var. Dayanıklı tüketim maddeleri, şekeriydi, unuydu, makarnasıydı, meşrubatıydı, temizlik malzemeleriydi, çiçek yağıydı, zeytinyağıydı her şeyi burada bulursunuz.

OĞLUMUN, TORUNUMUN İSİMLERİNİ BEN VERDİM..

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Burada insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyorum, bir oğlum var Ercan Kumbaracı adında, ayrıca bir de torunum var adı Sercan Kumbaracı, torunum makine mühendisi hem oğluma hem torunuma isimlerini ben verdim. Torunum Sercan güzel bir işe girmişti ama bu koronavirüsten dolayı çıkarttılar, onu da inşallah güzel bir işe yerleştirmek  istiyoruz. Çünkü biz boş durmayı sevmeyen bir aileyiz. Atalarımızın burayı beğenmesi çok normal gerçekten köyümüz çok güzel yemyeşil, havası, doğasıyla gerçekten bir numara. Hayatımda hep esnaf olmak istemiştim ve bunda da muvaffak oldum şükürler olsun. Tabii 80 yaşına geldim artık , yaşımızı başımızı aldık hala burada gördüğünüz üzere çalışıyorum.Son olarak buradan Yalıçiftlik Köyünde  yaşayan bütün vatandaşlarıma, dostlarıma, ahbaplarıma Mudanya'da Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime Yalıçiftlik’ten selamlarımı iletmek istiyorum.

HALA DELİKANLI GİBİ

80 yaşında olmasına rağmen hala her sabah dükkanını açan , boş durmayı sevmeyen ,babacan tavırlarıyla bizleri kendisine hayran bırakan Hüseyin Amcamıza Allah’tan uzun ömürler, çalışmalarında başarılar diliyoruz.