Özkan YILDIRIM

•    Öncelikle merhaba Ziya Muhtarım sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?

----Merhabalar, bizlere köyümüze böylesine güzel bir fırsat sunduğunuz için öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim, ben Ziya Arslan. 1971 Bursa doğumluyum. Ata mesleği olan çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktayım. Bizim asıl mesleğimiz hayvancılık. Fakat gelirler biraz kısıtlı olduğu için ve hayvancılıkta azaldığı için çiftçilikte yapmaktayız.

•    Muhtarım, bizlere azalarınızı tanıtır mısınız?

-----Çalışmalarımda her zaman yanımda olan azalarımız, Necati Yavuz, Gökhan Süer,Nurettin Sakin ve Zekeriya Arslan.

•    Peki, Ziya Muhtarım, muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

----Daha önceleri bir dönem muhtarlık yapmıştım. 2009 yılında muhtarlığa seçilemedim. Sonrasında adaylığımı da koymadım. Fakat halkımız geçtiğimiz yıl aday olmam konusunda ısrar edince tekrardan bir adaylık sürecimiz oldu. O dönemde iki aday vardı on iki oy farkla muhtarlığa seçildim.

•    Muhtarım şuan için köyünüzdeki seçmen sayınız ne kadar, kaç hane yaşıyor Yarış Köyü’nde?

---Nüfusumuz iki yüz on bir, seçmen sayımız ise yüz yetmiş üç. Köyümüz de genç nüfus pek fazla yok genelde orta yaş ve emekliler ikamet etmektedir. Köyümüzde yirmi aile tarımla, altı civarında ailede hayvancılıkla uğraşmaktadır.

•    Peki, Ziya Bey Yarış Köyü’nde şuan için ikinci dönem muhtarlığınızı icra ediyorsunuz. Muhtarlık sürecinizde ne gibi çalışmalar yaptınız?

---Köyümüzün alt yapı anlamında eksiği yok diyebilirim. Önce ki muhtarımız bayağı bir çalışma yaptı, önceki dönemlerde eksiklerimiz giderildi. Kanalizasyonumuz oldu, içme sularımız yenilendi. Tarlalarımıza sulama sistemi getirildi. Bizim en büyük sorunumuz buydu zaten onlarda halloldu çok şükür. Köyümüzü ziyarete gelen konuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı WC eksikliğimiz var. Ayrıca yine Camimizin arkasında bulunan mesire alanımıza giden yola taş döşenmesini istiyoruz. Doktorumuz geldiğinde hastalarına bakacağı  bir oda eksikliğimizde bulunmakta.Bu tür ufak tefek eksiklerimiz var.Bizim her zaman yanımızda olan Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Her zaman bizim yanımızda oldular, bundan sonrada bu tür ufak tefek eksikliklerimizin giderilmesinde de bizlerin yanında olacaklarına inancım tam.

•    Peki, Ziya Bey sizin eksik olarak gördüğünüz ve yapılması gerektiğini düşündüğünüz projeler var mı?

---Biraz öncede söylediğim gibi tarımda sulama sisteminin olmaması en büyük ve en önemli eksiğimizdi o sorunumuzu çözüme ulaştırdık. Fakat tabi ki de insanların yaşadığı yerde eksiklikler bitmez. Köyümüzde düğün salonumuz yok mesela. Ana yol ve ara yol bağlantılarında yollarımız pek iyi değil. Karacabey’ e bağlanan yollarımız asfalt güzel, fakat Bayramdere ve Yeniköy’e bağlanan yollarımız bozuk durumda. Ayrıca burası yaylalık bir bölge, barajımız ve mesire alanımız var fakat piknik alanlarımız yok. Bu konuda mesire alanının olduğu bölgede bir çevre düzenlemesine ihtiyacımız olduğu görüşündeyim. Çünkü gelenler çöplerini bırakıp gidiyorlar. Neticede hoş bir görüntü oluşmuyor. Bu mesire alanlarımıza oturma grupları olsun, çocukların eğlenebileceği alanlar olsun olabilir. Ayrıca burası rakım olarak bu bölgenin en yüksek köyü kar ilk olarak buraya yağdığından Karacabey’deki herkes buraya gelir, yollarda uzun kuyruklar oluşur, öyle bir özelliğimizde var.

•    Peki, Ziya Bey önceki dönemlerde bir kere muhtarlık yapmıştınız, seçmenlerinizin desteğiyle de 2019 yılında tekrardan muhtar seçildiniz, bu bağlamda Yarış Köyü seçmenlerine neler söylemek istersiniz?

----Öncelikle seçmenlerimize, muhtarlık seçimlerinde beni destekledikleri ve yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bütün köy halkımıza buradan selamlarımı iletmek istiyorum. Ben ve aza arkadaşlarımız elinden geldiğince köyümüzü daha güzelleştirmek için çaba harcıyoruz. Tabi bilindiği üzere son aylarda Koronavirüz denen bir illet peyda oldu, biliyorsunuz, bu sıkıntılı süreçten halk olarak el ele vererek daha güçlü bir şekilde çıkacağız inşallah. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı biz bize yeteriz Türkiyem yardım kampanyasına da desteğimiz bu manada tamdır. Son Olarak başta Yarış Mahallesi sakinleri olmak üzere, Karacabey’de ve Bursa’da yaşayan bütün hemşerilerime buradan selamlarımı iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.