Ayn el-Arap´ta bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamalarda çok sayıda insanın yaralandığı, çok sayıda insanın öldüğü bilgisini sahip olduklarını kaydeden Kurtulmuş, “Bu yaralılardan önemli bir kısmı yaklaşık 70´e yakın insanda Türkiye gelmiştir. Türkiye yaralıları hemen kabul etmiştir. Bunlar hastanelerde gerekli tedaviler altına alınıyor” dedi.

Kurtulmuş, belli bir takım kirli odakların hemen Ayn el-Arap´taki son saldırıları bahane ederek Türkiye´yi hedef tahtasına oturtmaya çalıştığını ve Türkiye´yi de her zaman yaptıkları gibi bir karalama kampanyasının konusu, muhatabı haline getirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

“İDDİALAR YALAN VE İFTİRADIR”
“‘Bugün Kobine´deki bombayı patlatan DEAŞ militanları Türkiye sınırlarını geçerek, Türkiye´den geldiler´ diye bir kara propaganda yapılıyor. Külliyen yalandır ve iftiradır” diye konuşan Kurtulmuş, açıklamasına şöyle devam etti:
“Meselenin görüntüleri elimizdedir. Bu görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmakta olduğunu biliyoruz. Bu saldırıyı yapanların Suriye sınırları içerisinden Kobani´ye geçti ve Kobani´de bu saldırıları gerçekleştirdi. Burada ölüler olduğunu, yaralılar olduğunu ve yaralıların Türkiye´ye ulaştığını, bu yaralılara da Türkiye´nin hemen müdahale ettiğini, hastanelerime aldığımızı herkes biliyor. Ayrıca hemen insani yardım melesini tekrar devreye sokmuş durumdayız. Kabani´de olaşabilecek herhangi bir insani trajedi karşısında Türkiye her türlü yardımı Kobanililere yapmak konusunda da üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bakın Kobani´de daha önce gerçekleştirilen DEAŞ saldırıları karşısında gerçekleştirilen üç günlük saldıra da Türkiye 197 bin Kobanili Kürt kardeşimizi Türkiye´ye almış, misafir etmiş bir ülkedir.”

Kurtulmuş, “Kobani´nin DEAŞ´ın elinden kurtarılması sırasında Peşmergelerin Türkiye´den geçişi, Özgür Suriye Ordusu´nun Türkiye´den geçişini sağlayan Allah aşkına kimdir? Yine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, yine Türkiye´dir. Oradaki insanlara yardım kanalı açması vasıtasıyla DEAŞ´tan Kobani geri alınmıştır. Buradan Türkiye´yi bir takım töhmet altında bırakmak isteyenler büyük iftira kampanyasının parçası olduklarını, anlamalılar. Türkiye sadece Kobani halkı için değil Suriye´de kim daha düştüyse yardım etmiştir” diye konuştu.