Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
Özkan YILDIRIM
 
İnegöl'ümüzün Cerrah mahallesinin 2 dönemdir  muhtarı olan Hasan Ayar ile güzel , kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
•      Sayın muhtarım, sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?
 
CERRAHLILARA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
Ben Hasan Ayar, Cerrah Mahallesi muhtarıyım. Bize böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız  için öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim. 1967  Trabzon Maçka doğumluyum. 1984 yılında Bursa-Gürsu’ya yerleştim. 18 sene orada kaldım. 10 ay da  Yalova'da kaldım, 19 seneden beri de buradayım. Benim hanım buralı, 2 kızım bir oğlum var. İki kızım  burada evli, oğlum  ise  askerde. Ben daha önce burası beldeyken AK Parti Mahalle başkanıydım. Belde kapanınca  kim muhtar olsun dendiğinde  beni öne çıkarttılar sağ olsunlar. 
 
OYLAR HEP YUKARI
2014 seçimlerinde burada 9 adaydık 2.400 seçmen vardı. Ben o zaman 600 küsur oyla muhtar oldum. Son Seçimde 3.014 seçmen vardı ve kullanılan oy 2.500’dü. Ben 700 küsür oyla tekrardan  kazandım. Aldığım oy ivme  hep  yukarıya doğru oldu, şükürler olsun.
 
• Aşağı-yukarı 5 buçuk yıldır görevdesiniz, bu süreçte Cerrah'ta neler değişti?  Ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız?
 
25 SENELİK BELEDİYE ZAMANINDA  YAPILAMAYANLARI YAPTIK
Bu süreçte Cerrah’ta birçok şeyi değiştirdik. Cumhurbaşkanlığımıza gittiğimizde bunu bildirmiştik ilk olarak  ve Cerrah Parkımızı halka açtık. Sonra meydan düzenlemesi yaptık buraları atıl vaziyetteydi, bu meydanı düzenledik. Çocuk parkımız yapıldı, aşağıda Büyükşehir Belediyemiz meyve sebze toplama yeri yaptı, tarla yollarını arazi yollarını açtık yaptırdık. Dolu dolu bir muhtarlık sürecimiz oldu 25 senelik belediye zamanında yapılamayanları biz bu 5 yıllık, 5,5 yıllık süreçte halletmiş olduk. Ben geldiğimde toplam nüfusumuz 3.800’dü, şu an resmiyette 4900-5000 civarı bir nüfus var ama toplamda 8000 civarı bir nüfusumuz mevcut.
 
•    Bu süreçte Cerrah Mahallesi'ne birçok yatırımın, hizmetin gelmesini sağlamışsınız Muhtarım, peki bu manada Büyükşehir Belediyesi' n den  olsun, İnegöl Belediyesi'nden olsun ne gibi beklentileriniz var?
 
ALTYAPI EKSİKLİKLERİMİZ VAR..
İlk önce ağırlıklı olarak Buski'ye görev düşüyor burada... Altyapı işte kanalizasyon içme suyunun yenilenmesi bir  arıza olduğunda tek merkeze bağlı olduğumuzdan komple köyün suyu gidiyor ilk önce bunun giderilmesi lazım altyapının yenilenmesi lazım. Şu an eskiden beri mahallenin en son Edebey tarafına düşen taraftarda hiç altyapı yok. Şu an 2019 yılındayız, bunun yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca Cerrah Deresi'nin ıslah olması yürüyüş parkuru gibi şeylerin yapılmasını istiyoruz yoksa çok güzel tabiat harikası bir deremiz var. 
 
SPOR TESİSLERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
Bir de resmiyette kulübümüz olmasına rağmen maalesef tesisimiz yok.  Gençler, çocuklar İnegöl’e, Yenice’ye giderek halı sahalarda vesaire antrenmanların  yapıyorlar. Göçebe şeklinde spor yapmaya çalışıyorlar. Aslında spor alanı yerimiz de var mevcut yeri de belli ama bunun da bir an evvel hızlanmasını bekliyoruz artık buradan Büyükşehir Belediyemize mesaj göndermek istiyorum. Bu çocuklarımızı bu şekilde bırakmayalım bunlara sahip çıkalım. Ayrıca ana yolların üzerindeki seyyar direklerin yer altına alınması da çok önemli çünkü kışın sık sık elektrik kesintileri oluyor ağırlıklı olarak teller kopuyor bir şekilde ve bunların giderilmesi ile ilgili mutlaka yer altına geçmesi lazım. Bununla ilgili UEDAŞ’ta girişimlerde bulunduk, inşallah en kısa zamanda hallolur diye bekliyoruz.
 
• Muhtarım, görmüş olduğum kadarıyla halkla güzel bir iletişim kurmuşsunuz ki ikinci seçimi de kazanmışsınız, son olarak vatandaşlara Cerrah'ta yaşayan insanlara ne tür mesajlar vermek istersiniz? Neler söylemek istersiniz?
 
ALİNUR BAŞKANIMA TEŞEKKÜRLER...
Cerrah halkımız bizim burası genelde manav, Bulgaristan'dan  eskiden gelen insanlarımız var, ondan sonra aşağı yukarı bir o kadar da Türkiye genelinden göç var. Burada bine yakın Suriyeli'de var ayrıca. Mahallemizde vatandaşlarımız çalışmalarımızdan dolayı bizi takdir ediyorlar, ikidir seçiyorlar onlara  buradan teşekkür etmek istiyorum. Biz de onların güveninizi boşa çıkartmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz, onlara buradan tekrardan sevgilerimi, saygılarımı iletmek istiyorum onlara Allah razı olsun diyorum. Ben de onlara daha iyi ne gibi hizmetler getiririmin uğraşısını veriyorum, bundan sonra da bunlar artarak devam edecek. Hepsine sevgilerimi saygılarımı iletmek istiyorum son olarak Alinur Başkanımıza, Büyükşehir Belediyemize  bizlere her türlü desteği sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum. Birkaç eksiğimiz daha var onlarla ilgili Sayın başkanımızdan yardım istiyoruz, destek istiyoruz onlara da buradan  ayrıca çalışmalarında başarılar diliyorum.