Mudanya´nın Göynüklü Mahallesi´nden başladığı tespit edilen ve ancak 14 saatte kontrol altına alınabilen orman yangınının çıkış yerinin Göynüklü-Kocaçam mevkii olduğu belirlendi. 50 hektarlık ormanın kül olmasına sebep olan yangında birçok hayvanın telef olduğu görüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın sahasında telef olan hayvanların görüntüsü yürek burktu.

 

KAMERALAR İNCELENİYOR

 

Göynüklü Muhtarı Turgay Demirci, yangının Kocaçam mevkiinden başladığını belirterek, “Yangının başlangıç noktası Göynüklü-Kocaçam mevkii olarak belirlendi. Yangın burada başlayarak rüzgarın tesiriyle Nilüfer, Aksungur ve Çağrışan köylerine sıçradı. Yangının çıkış saatini 16.30 olarak düşünüyoruz. Ekipler zamanında müdahale etti, ancak rüzgarın tesiriyle alevler hızla yayıldığı için yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Köyümüzde yangının ilk çıkış anını görenler var. Emniyet güçlerimiz yangının çıktığı bu bölgede bütün güvenlik kameralarını inceliyor" dedi.

 

SOĞUTMAYA DEVAM

 

Orman ekiplerinin soğutma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Demirci, "Yapılan tespitlere göre yangın Kocaçam mevkiinde başladı. Bizim bu bölgenin manzarası ve havası çok güzel olduğu için piknikçiler çok geliyor. Yangına piknikçilerin sebep olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun üzerinde araştırmalar devam ediyor“ diye konuştu. Yangının çıkış sebebi hakkındaki soruşturma devam ediyor.