Mustafa TANITAN
Mustafakemalpaşa Yalıntaş Yağlı Güreşleri Kırkpınar’ı aratmadı. 14.’sü gerçekleştirilen güreşlerde 24 pehlivan kıran kırana mücadele etti. Dualı spor olarak da bilinen Ata Yadigarı Yalıntaş güreşleri Mehter takımının gösterileriyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında dua ile devam eden güreşler 13 boyda gerçekleştirilirken toplamda 392 pehlivan çayırda birbirleriyle kozlarını paylaştılar.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

BAŞKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI 
Kırkpınar Baş Cazgırı Pele Mehmet ve oğulları Bülent ile Levent'in cazgırlığını yaptığı programa AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, AK Parti, MHP ve CHP ilçe teşkilatları başka olmak üzere il ve ilçe protokolü ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve yaklaşık 3 bin güreş sever katıldı. Müsabakalar öncesinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar yaptığı konuşmada, “Sevgili güreş severler ve ilçemizin güzel insanları bugün 14.’sünü gerçekleştireceğimiz dualı Spor Yalıntaş Yağlı Güreşleri’ne hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Belediye eski Başkanımız Mahmut Ertuğrul’un başlattığı ve geleneksel hale getirilen ve pehlivanlar diyarı Çakallar Köyü Derneği’nin sahiplendiği peygamber sporu yağlı güreşin milyonlarca seveni ve takipçisi bulunmaktadır. Ülkemizde Elmalı, Kırkpınar ve daha nice güreşler yapılmaktadır. Bizler de ata sporumuz yağlı güreşi yaşatma ve gelecek nesillere taşımak amacıyla kendi çapımızda güreşler düzenlemekteyiz. Ben bu güreşin tertiplenmesinde emeği geçen başta dernek yönetimi, güreş ağam ve siz ve fedakâr vatandaşlara şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği üzere Ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir ancak bin yıllık geçmişiyle asil Türk milleti bu zor günleri de atlatacak güce sahiptir. Ben Kuzey Irak’ta destan yazan ordumuza muzafferiyetler diliyor, çıktıkları kutsal yoldan alınlarının akıyla çıkmaları için dua ediyorum. Bugün bu meydanda güreş tutacak pehlivanlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KARACA İLE DEVAM
Güreşlerde üç yıl arka arkaya ağalık yapan Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca'ya Belediye başkanı Mehmet Kanar Altın kemer taktı ve yaptığı konuşmada, "Ağalık Habib ağama çok yakışıyor ve bu işi de seve seve yaptığı için bu yıl ağalık ihalesi yapmıyoruz ve Habib ağa ile yola devam etmek istiyoruz" diye konuştu. Güreşlerin altın kemerli Ağası Habib Karaca ise yaptığı konuşmada, “İzlemekle yetindiğim ve çok sevdiğim ata sporumuz yağlı güreşe sporcu değil de ağa olarak hizmet etmekten dolayı çok mutluluk duymaktayım. Bugün er meydanında binlerce güreş severin izlediği müsabakaları kazasız belasız bitirmenin de gururunu taşımaktayım. Ben bu güreşlerin yapılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanım Mehmet Kanar olmak üzere, güreşlerimize katılarak desteklerini sürdüren güreş ağalarım ve siz değerli güreş severlerimize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.

AĞALARDAN TAM DESTEK 
Pehlivanlar diyarı Mustafakemalpaşa Çakallar Köyü Karaca Süt Ürünleri sahibi Yalıntaş Güreş Ağası Habib Karaca’nın güreş davetine Büyükşehir Güreş Ağası Hakan Söğünmez, Çalı Güreşleri’nin eski altın kemerli Ağası İrfan Çakmak, yeni ağa Ercan Köse, Domaniç Güreşleri’nin altın kemerli ağası Beyhan Gündüz, Ovaakça Güreş Ağası Yunus Ağaoğlu, Sincansarnıç Alibey Güreş Ağası Ozan İnce, Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin, Kabulbaba Güreşleri’nin eski ağası Bahattin Kaya, yeni ağa Niyazi Dal, Çardak Güreş Ağası Seyhan, Dadaşlar Güreş Ağası Metin Özer de katılarak desteklerini sürdürdüler. Baş boyunda yapılan güreşlerde İsmail Balaban finalde karşılaştığı ikizi Turan Balaban'ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.