Fatih AKKUŞ

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.Basın mensuplarının sorularını içtenlikle cevaplayan Ay, ortaya atılan iddiaların ise camiayı rahatsız ettiğine dikkat çekti. Basın mensuplarıyla bir sohbet gerçekleştiren Ali Ay, “Artık yalan haberlerin, bilgi kirliliğinin sonu gelmeli” diyerek mesajını da vermiş oldu. Ali Ay özellikle transfer konusunda net konuştu.“Hocamız 4 futbolcu istedi: 2 orta saha, 1 kanat, 1 de forvet” diyerektransfer süreci hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:“Elimizdeki bütçeye göre alacağımız oyuncu sayısı 3'te olabilir. Gidecek futbolculara da bağlı. Futbolcuların isimleri belli. Bifouma ile de ilgileniyorduk. 1 milyon Euro'ya imza atmış. Ankaragücü kardeş kulübümüz. Badji var gündemimizde. Forvete 2-3 isim alternatifi daha var. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Mustafa hoca ve Ilgaz Çınar'ın incelediği isimler var. Samet hocanında öyle. Temmuz'a kadar 2 ya da 3 ismi bitiririz diye düşünüyorum. Samet hocanın çalışmak istemediği isimler var. Maliyetli futbolcular. Umarım üstesinden geliriz. Oyuncuyu almak kolay ama satmak çok zor. Dünya Kupası'nda oynayan futbolcularımız da var. Onlarla da ilgili gelişmeler olabilir.”

FUTBOL DİREKTÖRLÜĞÜNE SÜRPRİZ İSİM

Bursaspor kulübü başkanı Ali Ay futbol direktörlüğü konusunda net adımlar attıklarını belirtti ve şunları söyledi: “Futbol direktörü çalışmamız da var ama hemen olsun da istemiyorum. Zor bir seçim bunlar. Mustafa hocanın gitmesine en çok ben üzüldüm. Orada iki alternatif var. Daha önce bu işi yapmış tecrübeli ya da futbolu bilen eski futbolcularımızdan biri de olabilir.” Daha sonrasında ise aldığımız bir bilgi ise Ömer Erdoğan ile her konuda anlaşıldığı yönünde. Büyük bir aksilik olmazsa yeni Sportif Direktörümüz eski kaptanımız Ömer Erdoğan olacak.

Harun gitmeyecek

İstanbul basınının ortaya attığı “Harun Tekin Fenerbahçe’de” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Ay, “Bize gelen hiçbir teklif yok. Okan Kocuk var, Muhammed var. Milli futbolcumuz Harun Tekin var. Türkiye'nin en iyi kalecileri bizde. Bunların hepsi değerlendirilecek. İyi teklif gelirse gönderebiliriz”değerlendirmesinde bulundu.

STADYUM İSİM HAKKI SATILIYOR

Bursaspor’un mali krizine çare olacak projeleri de hayata geçireceklerini vurgulayan Ali Ay, “Türkiye seçime gidiyor. Onu da bekliyoruz. Ankara ile temaslarımız sürüyor. O iş olursa Bursaspor'un problemi kalmayacak. 40 milyon Euro civarında rakamlardan bahsediyoruz. Bu durum gerçekleştiği takdirde daha rahat hareket ederiz.Mali tabloyu düzlüğe çıkarmak istiyoruz. Belediye başkanımız ve valimizle de konuştuk. Seçimden sonra elimizdeki projelerle ilgili konuşmalar yapacağız. Valimiz ve Belediye başkanımıza ihtiyacımız var. Kombine biletler satışa çıkacak ancak oradan fazla gelir beklentimiz yok. Forma sponsoru için de çalışmalar yapılıyor. 120-130 milyonluk ilave bir kaynak bulmamız gerek” şeklinde konuştu. Samet Aybaba’nın başarılı olup olmayacağı yönünde gelen bir soruya ise Ay, “Beklentimiz her zaman başarı. Elbette bunu hep birlikte başarmamız gerekiyor. Sadece hoca ile başkanla olmuyor. Birlik olmamız gerekiyor.Biliyorsunuz Samet Hoca ilk olarak 2009 yılında geldi. 2010'da şampiyon olduk. Hedefimiz şampiyonluk demiyorum ancak başarı için takım oluşturuyoruz” dedi.

Kadroda düşünülmüyorlar ama…

Öte yandan kadroda düşünülmeyen oyuncular Sercan Yıldırım ve JiresKembo’ya talipler çıkmaya başladı bile. Özellikle JiresKembo için iki kulüp devrede. Kembo ile masaya oturup geleceği hakkında yapılacak görüşmeden sonra futbolcuya her konuda kolaylık sağlanacak. Oyuncunun ise Fransa kulüplerinden Montpellier takımına gitmek istiyor olması da bu oyuncunun hemen gönderileceği yönünde. Sercan Yıldırım ise Süper Lig’in yeni ekiplerinden Erzurum B.Ş.B. spor ile dirsek temasında. Oyuncuya talip olan kulübün kesin teklifini önümüzdeki hafta yapması bekleniyor.

Tel örgüler kalkıyor

Taraftarın bir süredir gündeminde olan ve geçtiğimiz sezon kaldırılması kararlaştırılan tel örgüler yeni sezonda olmayacak. İlk 3 sıra güvenlik nedeniyle boş bırakılırken bu sıralarında artık taraftara açılacağı ve güvenlik güçlerinin saha içerisinde sandalye ile görev alacağı başkan Ali Ay tarafından iletildi. Ayrıca deplasman tribünün de yeri biraz daha protokol tarafına kaydırılıp aşağıya doğru indirilecek ve daha çok bilet satışa çıkarılacak. Son olarak ise sorduğumuz soruya net cevap veren başkan Ali Ay, “Stadyum altındaki yerleri kiralayıp gelir elde etmemiz için o stadyum dışındaki bariyerlerin kalkması gerekiyor. Bunun kararı alınmıştı ve onu da yeni sezona yetiştirmek istiyoruz” dedi.