Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün haberine göre, proje kapsamında Dağakça Mahallesi’ne iki bina inşa edildi. 60 metrekare alan üzerine inşa edilen ilk bina, muhtarlık binası olarak hizmet verecek. Dağakça Hizmet Binası ise 575 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak inşa edildi. Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak yer alırken, birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunuyor. Hizmet binasının ikinci katında ise köy kahveleri olacak. Amfi tiyatro şeklinde 730 metrekare alan üzerine inşa edilen Dağakça Meydanı’nda ise vatandaşların oturacağı banklar ve çiçeklikler yer alıyor. Ayrıca, meydana bakan kahvelerin yan tarafındaki alanda, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak bulunuyor.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

NE YAPSAK AZ

Dağakça Meydanı ve Hizmet Binası, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hız kesmeden hizmetlere devam ettiklerini belirterek, “15 Şubat’tan bugüne kadar 22 açılış yaptık. Bizler, 2014 yılındaki seçimin ardından 5 yıllık strateji planı hazırladık. Bu stratejik plan çerçevesinde hizmetlerimizi planladık ve bugüne kadar da birçok hizmetin açılışını yaparken, birçoğunun da temelini attık. Dağakça Mahallemize ilk geldiğimizde bu meydan oldukça kötü durumdaydı. O zaman Uludağ’ın zirvesinde yer alan bu mahallemize meydan ve hizmet binası inşa etmenin planını yaptık. Göç vermeyen nadir köylerimizden olan Dağakça’ya ne yapsak azdır” dedi.

İSRAF ETMEDEN

Bursa gibi maneviyatı yüksek olan bir şehirde hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Dündar, “Bu onurlu hizmeti yapmanın güçlüğünün de farkındayız. Bizler, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Sizlerin bizlere verdiği güç ve desteği, hizmet olarak yine sizlere aktarıyoruz. Vatandaşımızın verdiği vergileri israf etmeden, yemeden yedirmeden, çalmadan çaldırmadan hizmet olarak sunuyoruz. İnşallah 31 Mart sonrasında da sizlerin vereceğiniz destek ile bizler Osmangazi’de hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Dağakça Meydanı ve Hizmet Binası, dualar eşliğinde kurdele kesilerek hizmete açıldı.