Bakan Selçuk, gerek kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gerekse de memurların toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde, makul ve gerçekçi bir sonuca ulaşmak için büyük özen gösterdiklerini söyledi.

BİZ BİR AİLEYİZ
İşçinin ve çalışanın hakkını vermenin kendileri için sorumluluk ve mecburiyet olduğunu ifade eden Selçuk, şunları söyledi: "Heyet olarak; görüş veren, konuyla ilgisi olan herkesi dinledik, dinliyoruz. Farklı bakış açılarıyla bu işin her türlü muhasebesini yapmaya gayret ediyoruz. Amacımız, sadece alın terinin hakkını vermek ve bu konuda karşılıklı uzlaşıyı sağlamak oldu. Çünkü bu devlet, millet hepimizin. Biz buna inanıyoruz. Takdir edersiniz ki, burada mutlaka kamu bütçesinin imkanları çerçevesinde hareket etmek durumundayız. Anlaşma niyetinin gerçekte var olduğu ve sağduyunun hakim olduğu zeminlerde anlaşma sağlamak mümkün oluyor. Hepimiz için hem makul hem makbul bir uzlaşıyı sağlamış oluyoruz. Bizler; iki farklı taraf değil, aynı tarafta aynı aileyiz. Karşılıklı anlayış ve sorumluluk ilkesiyle hareket ettiğimiz sürece, mutlaka doğru noktada buluşabiliyor ve bugün olduğu gibi uzlaşabiliyoruz."

Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık” Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık”

TOPLAM DEĞİŞİM ORANI YÜZDE 19
İmzalanan sözleşme protokolü hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, şöyle konuştu: "Protokol kapsamında, brüt 3 bin 500 liranın altında ücret alan kamu işçilerimizin maaşlarına; brüt ücret 3 bin 500 lirayı aşmayacak şekilde 150 lira iyileştirme yapıyoruz. Ücret zammı oranlarına gelince, yaptığımız görüşmeler neticesinde, kamu işçilerimizin ücretlerine; 2019'un ilk 6 ayında yüzde 8 oranında, 2019’un ikinci altı ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık. Biliyorsunuz, kamu işçilerimiz ocak ayında yüzde 6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı. 2019 yılı için üzerinde uzlaştığımız zamlarla birlikte, yıl geneli toplam değişim oranı yüzde 19'u aşmış durumda, 2020 yılı için de ilk 6 ayda yüzde 3 oranında ve ikinci 6 ayda yüzde 3 oranında artış gerçekleştireceğiz. Üzerinde uzlaştığımız bu zam oranları, enflasyonun altında kalırsa; kamu işçilerimiz enflasyon farkını da almaya devam edecekler." (DHA