Ufuk IRGAŞ

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği’nin (EYTADER) Tahtakale Veziri Caddesi, Kent İş hanındaki genel merkez binası açılışı yoğun katılımla oldu. EYTADER Başkanı Nalan Öcal Esmeray yaptığı konuşmada, “Neden ayrı bir dernek açıldı?” diye soranlar için; “EYTADER yanlış bilinen doğruları, maruz kalınan algıları yıkmak için mücadele ediyor. EYTADER 4447 yasa mağdurları STAJ, ABO, GSS, BES, 3600, Kadınlarda Doğum Borçlanması, Kıdem Tazminatı gibi birçok mağduriyeti kapsayan tüzüğe ve amaca sahiptir” açıklamasını yaptı. Yoğun katılımın olduğu açılışa MHP Ankara Milletvekili ve MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay telgraf göndererek destek verirken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da canlı telefon bağlantısıyla katılarak, haklı mücadelelerinde mağdur olanların yanlarında olduğunu belirtti.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

ASKER SELAMIYLA İSTİKLAL MARŞI
Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan EYTADER üyeleri, İstiklal Marşı’nı asker selamıyla hep bir ağızdan okuyarak vatandaştan alkış aldılar. Okunan Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından Başkan Nalan Öcal Esmeray yaptığı konuşmasında, “Sevgili Bursalılar, bizleri yalnız bırakmayan kader arkadaşlarımız hoş geldiniz. 4447 yasa mağduriyetiyle başladığımız hak mücadelemize Emekleri Yasalara Takılanlar; kısaca EYTADER olarak devam ediyoruz. ‘Niye EYTADER, niye ayrı bir dernek?’ diye soranlar için EYTADER haklı mücadelemize yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir hareket olacaktır. EYTADER, yanlış bilinen doğruları bizlerin maruz kaldığı algıları yıkacaktır. EYTADER, 4447 yasa mağdurları STAJ, ABO, GSS, BES, 3600 ek gösterge, Kadınlarda Doğum Borçlanması, Kıdem Tazminatı gibi birçok mağduriyeti kapsayan tüzüğe ve tüm bunların çözüm yolları için gayret sarf etme amacına sahiptir” dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Dernek Başkan Yardımcısı İlker Ay ise, şu ifadeleri kullandı: “Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği, çalışma hayatlarını, pek çok badirelerle geçirmiş, içerisinde, işçisi, memuru ve işvereni olan, aktif çalışma hayatlarında son dönemece gelmiş ve bundan sonrası için de kendileri ve mevcut çalışanlarımızın, yasalar karşısında kaybedilmiş olan haklarını en kuvvetli şekilde devlet otoritesi karşısında, tüm çalışanların da aktif katılımını sağlayarak, hiçbir siyasi oluşumun tarafı olmadan ama bir o kadar da vatandaşların da olmak üzere, kaybedilmiş veya eskiye göre azaltılmış haklarımızı geri kazanmak ve bu haklarımızı artırmak amacıyla yola çıkmış bir avuç kişi tarafından Mayıs 2019 tarihinde kurulmuştur. Çalışanlarımızın, Sosyal Güvenlik Hakları bakımından, muasır medeniyetler seviyesinde yer almasını sağlamak, çalışırken emeklilik dönemlerinde, en iyi şekil de geliştirilmiş ve genişletilmiş  hakları ile hayatlarını idame ettirmek için prosesler geliştirip, T.C. Anayasasında bu maddelerin tek tek yerini almasını ve değişmeden kalıcı olmalarını sağlamak. Biz çalışanların, yasalar karşısında kaybedilmiş veya azaltılmış olan haklarımızın geri kazanılması için ihtiyacı olan, devlet, siyasi, akademik ve STK muhatapları ile her türlü konuları müzakere ederek, bu müzakere sonuçlarını dönem dönem kamuoyu ile paylaşıp, bilgilendirmeler yaparak, vatandaşlarımızın Genel Bütçeden alması gereken payın artırılması ile ilgili konularda, bahsedilen muhataplar ile vatandaşlarımız arasında güvenilir bir köprü olmak.” 

AMACIMIZ ÇÖZÜM ÜRETMEK
“4447 ve 5510 sayılı yasalar başta olmak üzere, ABO(Aylık Bağlama Oranları), BES (Bireysel Emeklilik Sistemi), GSS(Genel Sağlık Sigortası), Kıdem Tazminatları, Staj ve Çıraklık Süreleri, Kadınlarda Doğum Borçlanması vb. gibi, çalışanlar tarafından daha önceki yıllarda elde edilmiş ve kazanılmış haklarının tekrar kazanılması ve çalışanların sosyal güvenlik kurumu ile ilgili, haklarında her türlü iyileştirmeyi yapmak için her alanda çalışmalar yapmak, ayrıca sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.” 

DERNEĞİN YOL HARİTASI

➢ Şeffaf, katılımcı, çoğulcu, sonuç odaklı, demokratik çalışmak, 
➢ Akademik, profesyonel ve uzman görüşlerinin alınmasına yönelik çalışmalar yapmak, 
➢ Diğer STK ve sendikalarla birlikte ortak çalışma ve projeler geliştirilmek, 
➢ Mağduriyetlerle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları düzenlemek, 
➢ Dernek içinde üyelerden oluşan çalışma grupları oluşturmak, 
➢ Sosyal aktivitelerle ilgili komisyonlar kurmak, 
➢ Meclis görüşmelerinde bulunmak, 
➢ TBMM’ye mağduriyetlerle ilgili teklifler sunmak, 
➢ Mağduriyetlerin giderilmesi için üyeler nezdinde yasal süreçleri ve yapılacakları araştırmak, 
➢ Gençlerin bilinçlendirilmesi için seminerler düzenlenmek ve gençlik komisyonları oluşturmak, 
➢ Üyeler için GSS, ulaşım ve iş imkanları konusunda görüşmeler yapmak, 
➢ Dernek üyelerinin indirimli olarak alabileceği hizmetlerin çalışmalarını takip etmek.
 
MHP’DEN TAM DESTEK
MHP Ankara Milletvekili ve MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay, gönderdiği telgrafta şu ifadeleri kullandı; “Sayın Nalan Öcal Esmeray önceden planlanmış programım sebebiyle bugün aranızda olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği’nin bütün üyelerinin; hak arama noktasında sergiledikleri tutum ve haklarını ararken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin saygınlığına zeval getirmemek için gösterdikleri hassasiyeti takdir ederek takip ettiğimi bilmenizi istiyorum. Ülke olarak içinde bulunduğumuz zor ve hassas günlerin siz ve sizin gibi duyarlı vatandaşlarımızla birlikte kısa zaman içerisinde geride bırakacağımızı düşünüyor ve bütün vatandaşlarımızın hak ettikleri yaşam kalitesine ulaşacağı günlere erişeceğimizi ümit ediyorum. Bu duygularla bundan sonraki süreçte ortaya koyacağınız çalışmalarınızda başarılar diliyor, bütün EYTADER mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Yoğun katılımla düzenlenen açılış töreninde halka lokma, ayran, kuru pasta ve içecek ikramlarında bulunuldu.