Eda ÖZATA

Kaliteli ve kesintisiz içme suyu temini ile ‘yaşanabilir Bursa’ hedefinde gerçekleştirdiği modern altyapı çalışmalarıyla adından övgüyle söz ettiren BUSKİ, aboneye ödeme kolaylığı sağladı. Abonelerine hizmetin en iyisini sunabilme doğrultusunda teknolojik imkânlardan da yararlanan BUSKİ, 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek olan “Otomatik Su Tahsilat Veznesi”ni vatandaşların kullanımına sundu. İlk etapta BUSKİ Acemler Kampüsü, Görükle ilçe merkezi ve Osmangazi Metro İstasyonu çıkışında monte edilen otomatik su tahsilat vezneleri, daha sonra kartlı sisteme geçen bölgelerin hepsine yerleştirildi. Bu Otomatik Su Tahsilat Veznesi’nden vatandaşlar kredi kartıyla su faturası ödemesi yapabiliyor. Bununla birlikte elektronik kartlı sayaç kullanan abonelerin, kartlarına kontör yükleyebilecek olmaları, sistemin bir başka özelliğini meydana getiriyor.

BÜYÜK SORUNU BERABERİNDE GETİRDİ

BUSKİ, Nilüfer’in Görükle Mahallesi’ne 2 adet Otomatik Su Tahsilat Veznesi yerleştirdi. Bu pratik sistem, birçok vatandaşı memnun ederken; bir hayli vatandaşı da isyan noktasına getirdi. Adı ‘Otomatik Su Tahsilat Veznesi’ olan makinanın sık sık bozulduğunu ve bazen de bozuk olmadığı halde karta yükleme yapamadıklarını ifade eden Görükle Mahallesi sakini vatandaşlar, “Sistem aslında çok güzel. Çünkü bankalara, PTT’lere gidip fatura ödemek için uzun kuyruklar beklemiyoruz. Borcumuzu ödeyemediğimiz zaman suyumuzun kesildiği zamanları geride bırakmış oldu. Ama bunun yanında çok büyük bir sorunu da beraberinde getirdi” dedi. 

Fatura kuyruğundan kurtulduk ama…

Suya çok ihtiyacı oldukları anda makinanın bozuk olmasıyla karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar, “Gece suyumuz ansızın bittiği zaman gidip yükleme yapmaya çalıştığımızda belli saatler içerisinde yükleme yapmıyor. O zaman insanlar soruyor, ‘hani 7/24 hizmet verecekti’ diye. Onun haricinde makine sık sık bozuluyor ve biz yine mağduruz yine yükleme yapamıyoruz, yine susuz kalıyoruz. Makinenin ekranı dokunmatik olması da ayrı bir sorun. Çünkü düzenli bakımını yapmıyorlar ve ekranda bir seçeneğe dokunabilmek için 1 saatinizi harcamanız gerekiyor. Su faturası kuyruklarından kurtaralım derken, olur olmaz zamanlarda susuz bırakmayalım derken bizi kat be kat mağdur ettiler. Biz BUSKİ’nin bu veznelerle ilgilenmesini istiyoruz. Eğer belirli saatlerde su vermeycekse de bu saatleri bildirmelerini istiyoruz. Su hayattır. Susuz 1 saat bile kalamayız. İnsan hayatı için bu kadar önemli olan bu nimetten bizi saçma sapan sistemlerle yoksun bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.