Semih ŞAHİN

Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Geleneksel hale getirilen Dayanışma Yemeği ve Şehitleri Anma programının 15.'sini gerçekleştiren derneğe Ardahan İl ve ilçe dernekleri de yoğun katılım göstererek destek oldu. Dernek üyelerinin ve hemşerilerin bir araya geldiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Çanakkala Savaşı'nın anlatıldığı sinevizyon gösterisinin sunumu ise duygu dolu anlara sahne oldu. Etkinlikten elde edilen gelir ise şehitler vakfına bağışlandı.

Hainlere inat...

Açılış konuşmasını Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Yıldız yaptı. Düzenlenen etkinlikte hemşerilerine seslenen ve organizasyondan elde edilen gelirin şehitler vakfına bağışlanacağını dile getiren Bülent Yıldız, "Geleneksel olarak her yıl yaptığımız etkinliği bu ülkemizde yaşanan alçak terör olayları nedeniyle iptal edemezdik. Bizleri sindirmek, bölmek, parçalamak istiyorlar. Aksine bizler bir olduğumuzu, diri olduğumuzu, hep birlikte kardeşçe yaşamayı her koşulda bu hainlere göstermeliyiz. Yönetim Kurulunda görev yapan ağabeylerimle bu duygularla etkinliğimizi çalgılı müzikli değil, şehitlerimizi anmak ve bütün geçmişlerimizin ruhlarını anmak için dualarla anmayı planladık. Bu etkinliğimizin gelirinin tamamı şehitler vakfına bağışlanacaktır. Katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehitlerimiz, bizleri korumak için ailelerinden, canlarından vazgeçtiler. Biz de şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatana ve ailelerini korumak ve ailemiz olarak bilmek en kutsal görevimiz olmalıdır" dedi.

'Kardeşçe yaşayacağız'

Günün anlam ve önemine uygun olarak konuşma yapan bir diğer isim ise Ardahan İl Dernek Başkanı Gürsoy Akpınar oldu. Türk milletinin bu topraklarda her zaman kardeşçe yaşayacağına vurgu yapan Akjpınar, "Bugünün anlamı gerçekten çok büyük. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anarak Allah'dan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Şehitlik Türk milletinin en yüksek mertebelerindendir. Onlar bu vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizdir. Bu vatanın bizlere  armağan edilmesindeki en büyük rolü alan onlardır. Biz bu vatanı onlardan emanet aldık. O yüzden bizler de ilelebet muhafaza etmek için söz verdik. Biz bu topraklarda kardeşçe, barış içerisinde yaşamayı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.