Hasan Alp ÖZBEN-Abdullah ASLANTÜRK

Aikido-Judo Gençlik ve Spor Kulübü, Osmangazi Dikkaldırım Spor Salonu’nda aikido semineri düzenledi. Etkinlikte ülkenin en üst seviye antrenörleri de hazır bulundu. 200'ü aşkın sporcunun katıldığı seminer de sporcular hünerlerini sergilediler. Fiziksel ve zihinsel gücüarttırmada önemli rol oynayan savunma sanatı sporu aikidonun önemine vurgu yapan eğitimciler, sporla ilgili bilgi almak isteyen gençlere de teknik olarak savunma sanatı hakkında kısa bir eğitim verdiler. Dans gösterilerinin de gerçekleştirildiği seminerde renkli anlar da yaşandı. Seminere katılan sporcular yeni taktik ve teknikleri birbirlerine aktarma fırsatı buldu. Uygulamalı olarak birbirleri üzerinde denemeler yapan usta eğitmenler ve sporcular yaptıkları hareketlerle nefes kesti.

TÜRKİYE ÇAPINDA SEMİNER

Düzenlenen seminerin Türkiye çapında olduğunu ifade eden usta antrenörBurhan Mocu,“Bizim belirli dönemlerde Türkiye çapında yapılan seminerlerimizden bir tanesi de bu. Bu sefer Bursa’yı aldık. Bursa’da olmasını istedik. Sağ olsun Türkiye’nin her tarafından arkadaşlar bizi kırmadılar. Mümkün olduğu kadar kalabalık geldiler” değerlendirmesinde bulundu.

MÜSBAKA YAPILAMIYOR

Aikido hakkında bilgiler veren Burhan Mocu, aikido’nun savaş sanatı olduğu için müsabakalarının yapılamadığını ifade ederek,“Aikido her ne kadar savunma sanatı da olsa bireyin ruhunu, fiziksel ve zihinsel gelişimini de doğrudan etkiler ve geliştirir. Bu bir eğitim, gelişim semineri. Yeni teknikleri farklı hocalardan öğrenebiliyor genç sporcular. Burada çalışarak uygulama yapılıyor. Zaten aikido modern Japon savaşı sanatıdır. Savaş sanatı olduğu için müsabakalarının olması etik olmaz. Bu nedenden müsabakaları yapılmamaktadır. Seminerlerimizin amacı bilgilerimizi bir birimize aktarmak” şeklinde konuştu.