Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık” Bakan Göktaş: “Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3’ten yüzde 31,4’e çıkardık”

Türkiye’nin genel sekreterlik bazında en fazla ihracata imza atan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ‘Tekstilde Sürdürülebilirlik’ konusunu masaya yatırdı. UTİB Basın danışmanlarının aktardığı bilgiye göre UTİB’in sürdürülebilirlik çalışmalarının da ele alındığı seminerde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, üretim süreçlerinin daha çevre dostu ve küresel normlara uygun olması gerektiğini belirterek, “Dış ticaret gelirlerimizi ancak bu şekilde artırabiliriz” dedi. Günümüzün en revaçta konularından biri olan ‘Sürdürülebilirlik’, tekstil sektörünün de önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Çevresel ve sosyal duyarlılığın her geçen gün arttığı güncel koşullarda özellikle tekstil markalarının da hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında gelen ‘Sürdürülebilirlik’, UTİB’in düzenlediği seminerle ihracatçı firma temsilcilerine aktarıldı. UİB Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde konuşan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Hepimizin bildiği üzere bir suredir ön plana çıkan bir yaklaşım ve anlayış var: ‘Sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim.’ Her geçen gün daha da bilinçlenen tüketiciler ve ülkeler bu yönde üretimi destekliyor, sürdürülebilirliği destekleyen nitelikte ürünleri tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

EKOLOJİK ÜRETİME ODAKLANMALIYIZ 

 Azalan doğal kaynaklar ve artan dünya nüfusu nedeniyle kaynakların etkin kullanımının bütün sanayi kollarında uygulanması gereken bir politika haline geldiğini kaydeden Engin, “Teknolojik, ekolojik ve sosyal değişimler, ihtiyaç normlarında da değişim meydana getirdi ve endüstrilerin sürdürülebilir ve çevreci stratejilere yönelmesi gerekliliği ortaya çıktı. Biz de Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, Ev Tekstili ve Giyimlik Kumaşlar sektörümüzün, ekolojik üretime odaklanmasını istiyoruz. Çünkü üretim süreçlerimizin daha çevre dostu ve küresel normlara uygun olması ile dış ticaret gelirlerimizi artırmamız mümkün” ifadelerini kullandı. UTİB olarak değişimi yakalamak ve bu sürecin içindeki liderlerden biri olmak istediklerini dile getiren Pınar Taşdelen Engin, “Küresel ekonomide ve dünya siyasi konjonktüründeki zorluklara rağmen bizler yine problemlerin arasındaki fırsatları yakalamak için başarılı çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.