İzzet GÜNAY

İzmir Yolu, Acıbadem Hastanesi arkasında bulunan Harran Kebap, sadece Şanlıurfa lezzetlerini değil, aynı zamanda düzenlediği sıra geceleri ile Urfa örf ve adetlerini de Bursalılarla buluşturuyor. Urfa Kültürü’nü  Bursa’da yaşatan, şimdi de farklı Ramazan menüsü ve tasavvuf müziği eşliğinde Urfa ramazanlarını Bursa’da yaşatarak gastronomi kültür elçisi konumunda Harran Kebap... İşletmeci Ahmet Cengiz ve kardeşlerinin hep birlikte dizayn ettikleri mekân, otantik dekoru, oturma grupları;  Erdal Sekur  ve  ekibinin icra ettiği Urfa Sıra Geceleri, türküler ve halaylarla renkleniyor. Misafirlerin de isterse eldivenleri ellerine takıp çiğ köfte yoğurabilir; mekânda  bayanlar için otantik kıyafetler dahi unutulmamış.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

TÜRKÜLER DOSTLUK İÇİN

Bir taraftan Siverekli Erdal Sekur ve ekip arkadaşlarının hep bir ağızdan söyledikleri yöresel ezgiler seslendirilirken, diğer taraftan bu mekânın özel spesiyal menüsü olan lahmacun, içli köfte, kebap çeşitleri, tatlı olarak künefeler yenilip çaylar, Urfa’ya has dibek kahvesi içiliyor. Türküler hep bir ağızdan dostluk ve kardeşlik içinde söyleniyor. Sesine güvenen mikrofonu alıp türkülere eşlik ediyor. Sıcak, sımsıcak bir ortam var bu mekânda.

SAYGI VE İÇTEN SAMİMİYET

İşletmeci Ahmet Cengiz Bey’in alt kat tamamen müşterileriyle dolu olduğu halde, üst kattaki Urfa Şark Salonu’nda bu geceye renk katmak, misafirleriyle ilgilenmek ve çiğ köfte yoğrulmasına eşlik etmek için gelerek, yere serilen sofra bezine ustalarla birlikte bağdaş kurup oturmasına hayran kaldım. Başta geceyi düzenleyen Bedriye Şimşek hanım ve misafirleri  ortaya davet ederek, yere oturularak hep bir ağızdan söylenen türküler içinde hazırlanan çiğ köftenin tadına doyum olur mu? İşletmeci Ahmet Cengiz  yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bursa ve bölgesinde Harran Kebap isminin hakkını verebilmek için son derece titiz davranıyoruz. Veteriner kontrollü, 250 kiloyu geçmeyen süt danalar, helal gıda sertifikalı organik ürünler ile hizmet ediyoruz. İsot,  turşu ve birçok malzeme Urfa’daki kardeşlerimden geliyor. Hijyene çok önem veriyoruz.”

RAMAZAN GÜZELLİĞİ BURADA YAŞANIYOR

Tasavvuf Müziği eşliğinde hafif Urfa aperatifleriyle başlanan Ramazan menüsünün çeşidi ve uygun fiyatlara da çok şaşıracaksınız. Bir yorumda benden… Harran Kebap’ta menü zenginliği, lezzet, kalite, hijyen vs. işine özen gösterilen her mekanda olması gereken şeyler titiz bir çalışmayla zaten var. Asıl fark ve burayı diğerlerinden ayıran özellik art niyetsiz dostluk ve samimiyet diyorum. Ahmet Cengiz usta sen zaten işine verdiğin özen ile Bursa ve bölgesinde isim yapmışsın ki alt ve üst kat, koskoca mekân tıka basa dolu.  Farkınız ne biliyor musunuz? Siz ve ekip arkadaşlarınız tüm bu menülerin içine tevazuunuzu, sıcak kanlılığınızı, samimiyetinizi, dostluk ve kardeşliğinizi kattığınız için bu yemekler bu kadar lezzetli. Anlatılmaz yaşanılır diyorum.