Eda ÖZATA

Aydın ve Emine Yılmaz çifti evliliklerinden tam 13 yıl sonra çok istedikleri bebeklerine kavuştular. Fakat Ali Eymen bebeğin çilesi doğar doğmaz başladı. İmmun yetmezliği ve bağırsak enfeksiyonu gibi teşhislerle doğduktan sonra direkt yoğun bakıma alınan Ali Eymen 8 aydır hastanede cihazlara bağlı bir şekilde besleniyor ve o şekilde hayatını sürdürüyor. Şu anda Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalan Ali Eymen bebeğin doktorları aileye artık burada tedavisinin bittiğini ve başka hastaneler araştırmaları gerektiğini ailesine söyledi. Bebeğin ailesi İstanbul’da ve Ankara’da birçok hastaneye başvurmalarına rağmen hastanede yer olmadığından dolayı kabul edilmediklerini söylüyor. Şu anda Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuracaklarını söyleyen Aydın ve Emine çifti umutlarını Bursa’ya bağladı.

Hastaneler yer olmadığı için kabul edemiyor

Ali Eymen bebeğin doğduğundan itibaren geçirdiği tedavi sürelerini anlatan baba Aydın Yılmaz, “Oğlum Ali Eymen Yılmaz 7 Kasım 2016 tarihinde doğdu. Çocuğumuz hasta bir şekilde doğdu ve doğduktan sonra 1,5 ay yoğun bakımda kaldı. İmmun yetmezliği olduğunu söylediler. Gastroloji Bölümü’nden ağır bağırsak enfeksiyonu olduğunu söylediler. Bağışıklık sistemlerinin düşük olduğunu söylediler. Bu süre zarfında bebeğimiz 2 defa kan zehirlenmesi yaşadı. Daha sonra doktorumuz Gastroloji bölümüne gitmemiz gerektiğini söyledi. İstanbul Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürdük. Aşağı yukarı 7 ay boyunca hastanede kaldı ve bu süre içerisinde bir sürü tedavi gördü. Sonra çocuğumuz Göztepe Hastanesi’nde tekrar enfeksiyon kaptı ve ağır bir şekilde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada da yoğun bakıma alındı. Şu anda da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatıyor. Şu anda doktorumuz enfeksiyonu atlattığını söylüyor fakat başka bir hastane araştırmamızı söylüyor. Bunun için Çapa, Marmara Üniversitesi, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tekrar başvurduk. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuğumuzun herhangi bir tedavisinin burada olamayacağını söyleyip çocuğumuzu kabul etmedi. Daha sonra Çapa Hastanesi’ne gittik. Çapa Hastanesi’nden de hastanede yer olmadığı şeklinde cevap aldık” dedi.

ÇOCUĞUMUZ ARTIK SAĞLIĞINA KAVUŞSUN

“Çapa Hastanesi’nden de ümidimizi kesince Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurduk” diyerek konuşmasına devam eden baba Aydın Yılmaz,“Çocuğumuzun Epikriz raporlarını Ankara’ya gönderdik. Burada çocuğumuzun metabolik rahatsızlığı olmadığının teşhisi kondu. Bu hastalıkla İmmünoloji Bölümü’nün ilgilendiğini söylediler ama orada da hastanede yer olmadığını söylediler. Biz çocuğumuzu Ankara’ya götüremedik. Bunun için Ankara’da birkaç hastaneye daha başvurduk. O hastanelerden de olumlu bir sonuç alamadık. Şu anda çocuğumuz Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda kalmaya devam ediyor. Çocuğum doğduğundan beri hasta. Fakat hiçbir hastane yer olmadığı için kabul etmiyor. 8 aydır çocuğuma hastane arıyoruz. Ben çocuğumun acilen tedavi görmesini istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bir an önce çocuğumuzun iyi bir hastanede tedaviye başlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Karnındaki porttan sıvıyla besleniyor

Baba Aydın Yılmaz, şu anda çocuklarının 8-9 kilo olması gerekirken beslenemediği için 3 kilo olduğunu ve çocuklarını artık cihazlara bağlı halde görmekten ailecek çok yıprandıklarını ve acı çektiklerini söyledi. Hastaneden aldıkları rapora göre ilik nakli yapılabileceğini söyleyen baba Yılmaz,“Fakat doktorlar hiçbir şekilde tanı koyamadıklarını söylüyorlar. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldığı sürede çocuğumuza bir sürü tahlil yapıldı. Fakat bir sonuca varılamadı. Çocuğumuzun hastalığının ne olduğunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu. “Şu anda Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalıyor ama doktorlarımız burada tedavisinin bittiğini ve başka hastane bulmamız gerektiğini söylüyorlar” diyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doktorlarımız da birkaç hastane ile görüşmelerine rağmen hiçbir sonuç alamıyorlar. Oğlumun bir hastaneye yerleştirilmesini ve tedavi olmasını istiyorum. Çocuğumuz şu anda karnındaki port ile sıvı ile besleniyor. Sıvıyı kestikleri zaman kan şekeri düşüyor. Çocuğum şu an makinelere bağlı bir şekilde yaşıyor. Ağzından ve burnunda ilaçlarla besleniyor. Eşim ve ben inanılmaz derecede mağduruz. Eşim 8 aydır hastanede çocuğumuzun başında bekliyor. Artık yorulduk. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Artık bir teşhis konulsun. Çocuğumuzun iyi bir hastanede tedavi görmesini ve sağlığına kavuşmasını çok istiyoruz. Çocuğum ve eşim artık evine dönsün. Aile olarak çok yıprandık.”