Osmangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanını kaçak yapılardan temizlemek adına adeta topyekün bir mücadele ortaya koyuyor. Yaz ayları süresince Bursa Ovası’ndaki onlarca ruhsatsız yapının yıkımını gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, binlerce metrekare verimli arazinin yeniden tarımsal üretime kazandırılmasını sağladı. Her bir santimetresi dahi kıymetli olan arazilerin kaçak yapılaşmaya kurban edilmesine geçit vermeyen Osmangazi Belediyesi, şimdi de Bursa’nın en önemli değerlerinden olan Uludağ’ın da kaçak yapılardan temizlenmesi adına harekete geçti.

Uludağ Kaçak (3)

Uludağ’ı karış karış gezerek kaçak yapıları mercek altına alan Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Kirazlı Mahallesi sınırlarında yer alan ormanlık alan içerisine inşa edilen lüks villanın ruhsatsız olduğunu tespit etti. Doğal sit alanı üzerine inşa edilen kaçak villanın yıkımı için harekete geçen belediye ekipleri, sabah erken saatlerde bölgeye giderek yıkıma başladı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkımda, kaçak villa iş makinesi ile yerle bir edildi.

Belediye yetkilileri, Osmangazi’nin güzelliklerine sahip çıkmak ve doğal dengeyi korumak için kaçak yapılarla mücadelenin etkin bir şekilde süreceğine vurgu yaptı.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Kaynak: İHA

Editör: Ulas Girgin