Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen ve bütün enerji piyasası oyuncularını bir araya getiren Türkiye Enerji Zirvesi, 23-26 Kasım tarihlerinde Adana’da düzenlendi. Firmaların sosyal sorumluluk çalışmalarını değerlendirilerek verilen “Altın Voltaj”ödülü UEDAŞ’ın oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kamu ve özel sektör işbirliğiyle düzenlediği elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG sektörlerinden yerli ve yabancı çok sayıda şirketi buluşturan zirvede, Altın Vana, Altın Varil ve Altın Tüp de dahil olmak üzere dört farklı dalda ödül verildi.
Elektrik dağıtımında hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmeyi kendine ilke edinen UEDAŞ, enerji, kültür, eğitim ve spor alanlarında geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar faaliyet gösterdiği bölgede önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan UEDAŞ’ın ödülünü Genel Müdür Mesut Efe, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in elinden aldı.
Mesut Efe, ödülü bütün UEDAŞ çalışanlarına ithaf ederek, “Yaptığımız bütün çalışmaların takdirle karşılanması bizi mutlu ediyor. Bizim en temel sosyal sorumluluğumuz, sürdürülebilir değerler oluşturmak. Çevremize dokunan, toplumda olumlu düşünceler uyanmasını sağlayan projeler hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gelecek dönemlerde de şirketimiz sosyal sorumluluk çalışmalarına verdiği önemi sürdürecektir" dedi.
Elektrik, doğal gaz, yenilenebilir enerji, petrol gibi farklı alanlarda önde gelen sektör temsilcilerinin bir araya geldiği zirvede 3 gün boyunca Türkiye ve dünya enerji piyasalarındaki gelişmeler ele alındı.