ONKODAY'dan serviks tartışmalarına son nokta ONKODAY'dan serviks tartışmalarına son nokta

Termal, mermer, lokum, kaymak ve haşhaşın yanı sıra sucuğu ve eti ile Türkiye'nin önemli illerinden olan Afyonkarahisar'da sucuk üretimine özel önem veriliyor. Afyonkarahisar'da hijyenik ortamda kurallara uygun üretilen sucuk, ayrı damak tadı oluşturuyor. Kentteki sucuk üretim fabrikasının gıda mühendisi Fatma Özyıldız, sucuk tüketeceklere uyarılarda bulundu. Damak tadı, rengi, içinde kullanılan baharatıyla sucuğun öneminden bahseden Özyıldız, hileli sucuğu anlamak için analiz yaptırılması gerektiğini belirterek, ucuz sucuk alınmamasını istedi. Özyıldız, markalı sucuklara yönelinmesi gerektiğine de vurgu yaptı. 


KOLAY ANLAŞILMIYOR
Hileli ürünler için önceliğin analiz olduğuna dikkati çeken Fatma Özyıldız, "Hileli bir ürünü anlamak aslında çok da kolay bir şey değildir. Ancak analiz yaptırılabilir. Ama onlar da tabii bazı kurumlar tarafından yapılıyor. Ancak bir müşteri ilgili kuruma şikâyet verdikten sonra analizlerde etin içerisinde ne olduğu, at eti, eşek eti veya domuz eti olup olmadığını ancak analizler vasıtasıyla anlayabiliriz. Vatandaşların ucuz sucuk almamaları gerekiyor. Özellikle fiyattan anlayabilirler. Ucuz sucuk yiyorlarsa bilin ki bu üründe hile vardır" diye konuştu.  (DHA)