Mustafa TANITAN

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAISİAD), 49 seneliğine Namazgâh Caddesi’ndeki kiraladıkları kültür evinin resmi açılışını Ulaştırma eski bakanı Ahmet Aslan’ın da katılımıyla gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran tilavetinin ardından start alan açılışa AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, CHP Bursa Milletvekilli Orhan Sarıbal, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarının başkanları ve çok sayıda STK ile Kars, Ardahan, ve Iğdırlı vatandaşlar katıldı.

MEMLEKETİMİZ YÜREĞİMİZDE

KAISİAD Başkanı Yener Bulut açılışta yaptığı konuşmada, "Ülkemizde ilk karın yağdığı ve ilk güneşin doğduğu serhat şehirlerimizin Bursa'da yaşayan Sanayici iş adamlarını bir çatı altında toplamak yan Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran eski bakanlarımızdan hemşerimiz sayın Ahmet Aslan başta olmak üzere milletvekillerim, belediye başkanlarım, siyasi parti temsilcilerim STK Başkanlarım ile siz saygıdeğer hemşerilerim açılışımıza hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bugün burada üş şehrimiz Kars, Ardahan ve Iğdır tek yürek oldu. Hepinizin bildiği üzere ülkemizde üç serhat şehrimiz de ilk karın yağması ve ilk güneşin doğduğu şehirler olarak da isim yapmışlardır. Sizlere biraz da derneğimizden bahsetmek istiyorum. 2019 yılında Kars, Ardahan ve Iğdırlı bir avuç işadamının büyük fedakarlıklarla kurduğu derneğimizin hızla büyümesine el veren, varlığı ile bizleri mutlu eden siz değerli katılımcılara ben buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi. Derneğin kuruluşundan  sonra her Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlının hayali olan Kültür evi ve yerleşkenin  ilk dönemimde gerçekleşmesi benim için büyük gurur kaynağı oldu. Bana ve ekibime güvenip bu çalışmada katkısını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eğitimine güçlükle devam eden gençlerimiz için burs çalışmamızı çok önemsiyorum. Tüm sivil toplum örgütlerini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Büyük bir vizyon ortaya koyan, kamuoyunda büyük ses getirecek projelere imza atan Kars Ardahan Iğdır sanayici İş Adamlarına yakışan bu günde  geçmiş değerlerimize sahip çıkarak geleceğe yön verecek şekilde vizyonumuzu ve misyonumuzu ortaya koyduk. “Doyduğumuz topraklardan doğduğumuz topraklara” sloganıyla yola çıktığımız memleketimizden kopmadığımızı yüreğimizin memleketimizle attığını kamuoyuna göstermiş olduk.  Ben tüm yönetim kurulu üyelerimize işadamlarımıza bizden desteğini esirgemeyen parasını, zamanını, bilgisini, deneyimini kısacası yüreğini ortaya koyarak benimle birlikte bu yolda yürüyen tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

BAKAN ASLAN’DAN UYARI

Ulaştırma eski bakanı Ahmet Aslan da açılışta yaptığı konuşmada "Ben öncelikle üç serhat şehrimizi Bursa’da başarı ile temsil edip böyle kalıcı ve sorumluluk isteyen bir projeye imza attıkları için KAISİAD Başkanı ve yönetimi ile destekte bulunan iş adamları ile hemşerilerimi canı gönülden kutluyorum. Duyumlarıma göre Bursa'da serhat şehirlerimizi temsil eden birçok dernek bulunmaktadır. Ben dernek başkanlarımın faaliyetlerini sadece Bursa’da değil de sılayı rahim etmelerini de öneriyorum. Günümüzde Kars, Ardahan ve Iğdır’a gitmek o kadar zor değil uçakla bir saatte bu şehirlerimize ulaşabilir oralarda yaşayan eş dost ve akrabalarınızla birlikte olabilirsiniz. Yakında hayata geçireceğimiz Hızlı tren projemizle ulaşım tamamen kolaylaşacak. Ben ayrıca Memleketimize çeşitli turlar düzenleyerek çocuklarımıza doğduğumuz toprakların tanıtımlarını yapmaları önerisinde de bulunuyor. Burada yaşayan hemşerilerimin Bursa ekonomisine verdikleri katkılardan ötürüde hepsini tebrik ediyorum" dedi.