Kızıldağ´a başlattıkları operasyona Rus destekli saldırı olduğunu belirten Çelik, “Rejim güçlerine havadan destek veren Rus savaş uçağı Türkiye sınırına geçince Türk uçakları tarafından anında vurularak düşürüldü. Bu elimdeki Suriye sınırları içerisine düşen Rus savaş uçağından atlayan pilotların paraşütlerinin bir parçası. Diğer parçaları da iç tarafta. Şu anda Kızıldağ tekrar Türkmenlerin elinde. Biz geçen açıklamamızda Esad ve destekçilerinin hadlerini bilmesi konusunda onları uyarmıştık” dedi. Çelik, paraşüt tutangacını göstererek, “Bu da kanıtıdır. Herkes haddini bilsin” diye konuştu.

Rus savaş uçağından atlayan pilotların ölü olarak ele geçirildiğini de aktaran Çelik, şöyle devam etti:

“Paraşütle atladılar. İkisi de öldü. Cenazeleri iç tarafa düştü. Arkadaşlarımız onların cesetlerini getirmeye gittiler. Rus uçağı olduğu kesin bomba yüklüydü. Bize attığı ilk bombanın ardından, Türk hava sahasına girince Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Pilotlar uçaktan atladılar. Onların atladıklarını görünce bizler de ateş açarak onları öldürdük. Ondan sonra iki helikopter geldi ancak Türkiye´ye yakın bölgelere geçemediler. Pilotları kurtarmaya geldiler ancak Türk hava sahasına yakın olduğu için geçemediler. Türk devleti fırsat vermedi.”

Şu anda Türkmen dağının tamamen Türkmenlerin elinde olduğunu ifade eden Çelik, “Türkmen dağı düştü haberleri tamamen yanlış. Kızıldağ´da kaybettiğimiz bölgeleri geri aldık. Kızıldağ tamamen bizim elimizde” dedi.