Mehmet ÇETİNKAYA
Bursa Ticaret Sanayi Odası'nca hayata geçirilen Mutfak Akademi Projesi’nin pratik uygulama mekanı '1889 Bursa Double F Restoran' önceki akşam Bursa basınıyla Başkan Burkay'ın buluşmasına tanıklık etti. Başkan İbrahim Burkay, medya dostlarıyla tek tek yakından ilgilenerek, "Bursa medyası Anadolu'nun en güçlü donanımına sahip" ifadesini kullandı. 

ORTA GELİR TUZAĞI

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Başkan Burkayş daha sora ülke ve Bursa ekonomi gündemi üzerine açıklamalarda bulundu. 6 yılı aşkın süredir BTSO'yu değişim ve gelişim vizyonuyla yönettiklerini dile getiren Burkay, "Bursa’da firmaların üretim ve istihdam gücünü çoğalttık. Bununla kalmadık, Türkiye’nin orta gelir tuzağını aşmasını sağlayacak sanayi atılımlarını gerçekleştirdik. Başta TEKNOSAB olmak üzere Model Fabrika, GUHEM ve mükemmeliyet merkezleri, hazırlıkları devam eden KOBİ OSB projesiyle  güçlü bir geleceğin temellerini oluşturduk. Bursa, Türkiye ekonomisini sırtlayan bir kenttir. Ve bizler de yeni nesil olarak Bursa’da tarihi geçmişe sahip ticaret kültüründe değişim ve dönüşüm vizyonuyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

MARMARA HAVZASI ÜZERİNE

Burkay, Bursa'nın ülke ekonomisi içerisinde 11 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle binde 8 gibi sınırlı bir paya sahip iken ekonomide yüzde 46 gibi bir katkısı olduğunu vurguladı ve "Dünya ortalaması yüzde 2.5'tur. 2 trilyon dolar ihracatı olan Almanya’da bu oran yüzde 3.5 dur. Güney Marmara Havzası’ndaki mekansal planlama, orta yüksek ve ileri teknolojili üretime dönük teşviklerle Bursamız'ı ölçek ekonomisine taşıyarak çok daha güçlü bir geleceğe ulaştıracaktır. Marmara Havzası, özel bir planlamayla Türkiyemiz'in daha yüksek bir refah seviyesine ulaşmasında çok daha güçlü bir role sahip olacaktır.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖRNEK KURUMUHALİNE GELDİK

Yaşanan tüm ekonomik zorluklara rağmen Bursa’nın geçtiğimiz yıl 15 milyar dolarlık ihracat ve 216 milyar TL’lik rekor işlemle kapattığını anlatırken örnek kurum haline gelmenin hikayesini anlattı. “Bursa'ya hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ülkenin her ilinden oda ve borsa yöneticileri BTSO'yu ve projelerini yakından incelemek, bilgi almak, tecrübelerimizden faydalanmak üzere 
Bursa'ya geliyor. Birçok şehrin odasıyla stratejik anlaşmalara imza koyduk. BTSO, ülkemizin 2013 hedeflerine doğru en önemli aktör olmayı sürdürecektir. Ülkemizin ihracat kenti Bursa’mızın dış ticarette yeni başarılara imza atacağına inanıyoruz. İş dünyası olarak ülkemiz ve kentimiz için azimle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.