Hasan Alp ÖZBEN

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) 2017-2018 dönemi mezunları Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. ULUTÖMER tarafından gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 343 yabancı uyruklu öğrenci Türkçe sertifikası almaya hak kazandı. Protokol konuşmalarının ardından Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler şiir ve tiyatro gösterileri sergiledi. Yabancı uyruklu öğrenciler sertifikalarını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın elinden aldı.

KUTSAL GÖREV

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ULUTÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Eroğlu, “Oldukça yoğun bir öğretim sürecinin sonunda türlü zorluklara birlikte göğüs gererek usanmadan ülkemiz için kutsal kabul ettiğimiz Türkçe öğretme görevimizi yerine getirmeye çalıştık hep birlikte. Çin’den, Zimbabve’den, Tayland’dan, uzak yakın demeden hedefleri için 7 kıtadan kopup geldiler. Ses bayrağımız Türkçe’ye gönül verdiler. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 343 öğrenci kursları başarıyla tamamlayarak ve sertifika almaya hak kazandı” dedi.

HEDEF 15 BİN

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da yabancı öğrencilerin sayısını arttırmak amacında olduklarına dikkat çekerek, “129 ülkeden 4 bin 640 yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptık. Yeni dönemde de gelecek öğrenciler için 20 farklı ülkede, 24 merkezde YÖS sınavı gerçekleştireceğiz. Yabancı öğrenci sayımız artarak devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 yılı hedeflerinde 350 bin yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmak yer alıyor. Bizler de bu hedeflere ulaşabilmek için daha fazla çalışıyoruz. Kontenjanlarımızı arttırdık. Önümüzdeki yıl için 2 bin yeni yabancı öğrenciye daha ev sahipliği yapacağız. Hedefimizi 15 bin yabancı öğrenciye çıkardık. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.