İzmir Karataş'ta annesi ve iki kardeşi ile yaşayan 12 yaşındaki Tuğba Ay’ın bacağında tümör tespit edildi. Tedavilere cevap vermeyince sol bacağı kesilen, beyninde de tümör bulunan Tuğba Ay, hem protez bacak hem de daha iyi bir tedavi için İHA aracılığıyla yardım istemişti. Tuğba’nın sesini duyan bazı vatandaşlar maddi yardımda bulunurken, ismini vermek istemeyen bir kişi ile Hondost İzmir grubu, son teknoloji protez bacağın maliyetini karşıladı. Katlanabilir protez bacağı gelmeden önce kendisinde iki hafta kullanabileceği yedek bir protez bacak verilen Tuğba Ay, artık daha rahat yürüyebiliyor.

“ARTIK YÜRÜYEBİLECEĞİM”

Yardımlar için teşekkür eden Tuğba Ay, “Akrabalarım ve arkadaşlarım protez bacağımı merak ettikleri için video çektirip sosyal medyada paylaştım. Artık yürüyebileceğim. Hayalim buydu. Bir de en yakın zamanda sağlığıma kavuşmak istiyorum” dedi. Ay, memleketi Mardin’e gitmeyi de çok istediğini belirterek, “Artık protez bacağım geldiği için gidebilirim ama annem bilet alamadı. Çünkü yolda her an ağrım olabilir. İnşallah Mardin’e gideceğim” diye konuştu.

BAŞBAKANA SESLENDİ

37 yaşındaki anne Safiye Ay ise gözyaşları içinde şunları söyledi:
“Allah yardım edenlerden bin kere razı olsun. Başbakanıma seslenmek istiyorum; kızımı en iyi doktorlara göstermek istiyorum. Sağlığına kavuşmasını istiyorum. Kaç aydır kızımın engelli maaşını alamıyorum ama neden kesildiğini bilmiyorum. Hayırseverlerden bazı yardımlar geldi. Onlarla geçinebildik. Başbakanımızdan yardım istiyorum.”