Ufuk IRGAŞ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bursa Şubesi Korosu, Gemlik Şubesi işbirliği ile şef Rüya Sani Gündiler şefliği ve Feride Ablay sunumuyla Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunduğu ‘Türk Müziği İkinci Bahar Konseri’ uzun süre dillerden düşmeyecek. Profesyonel sanatçıları aratmayan konserde TÜED Bursa Dernek Başkanı Mesut Özşen, Yardımcısı Şube İdari Sekreteri Ahmet Arif Tezbulur, Mali Sekreter Osman Zeki Çağlayan, Eğitim Sekreteri İsmail Birkan, teşkilatlandırma sekreteri Bayram Sağır, Gemlik Şube Başkanı Ömer Şimşek, idari sekreteri Adnan Ülkü, eğitim sekreteri Mehmet Tutar, mali sekreter Nazmi Erbatur, teşkilatlandırma sekreteri Berkay Seliçi TÜED Bursa ve Gemlik şubeleri üyeleri ve aileleriyle diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar. Başkan Özşen yaptığı konuşmada, şöyle konuştu: “1971 yılında kurulan Şubemiz değerli üyelerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak, yıllarca bu ülke menfaatleri için hayatlarını adamış emeklilerimizin bu günden sonra da en verimli çağlarında, hayat tecrübeleriyle birlikte daha neler yapabileceklerini herkese kanıtlamak, adlarını duyurmak, Türkiye de layıkıyla yaşatmak için örgütlü toplum olma bilinciyle hizmetler üretmeye devam etmektedir.”

HER ALANDA HİZMET YARIŞINDAYIZ
“Ankara Kızılay’daki misafirhanemiz, Erdek Narlı Köyü Sosyal Tesisleri’nin yanı sıra Afyon’da son aşamaya gelinen termal Tesislerimiz, birçok özel sağlık kuruluşlarıyla yaptığımız indirim anlaşmaları, taksitli yakacak imkânları buradan sayamayacağım kadar çok hizmetlerimiz ile emeklilerimiz ve birinci derece yakınları için çalışıyoruz. TOKİ ile yaptığımız anlaşmalarla bu ayın 25’inden itibaren Ağustos ayına kadar Bursa Nilüfer İrfaniye Mahallesi’ndeki 1201 konutumuzun anahtarlarını teslim ediyoruz. Bu anlamda hayatın her alanında hizmet yarışımız devam edecektir.”

YETENEKLER SERGİLENİYOR
“Sanat yolu ile toplumsal konulara dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve her konserde mutlaka bir sosyal sorumluluk projesi üstlenerek bu günlere geldik. Çocuklarda ve gençlerde sosyal duyarlılık, empati, yardımlaşma, gönüllü çalışma, gurup çalışması bilincinin arttırılmasına katkı sağlamak, dezavantajlı guruplar olarak adlandırılan; hasta, engelli, yaşlı ve kimsesizler, bakım, barınma, beslenme ve eğitim yoksunluğu çeken bireyler ile ilgili çalışan kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak birlikte proje geliştirmek gibi bir çok fayda sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca günümüzde teknoloji ve internet yoluyla yaygınlaşan, adına popüler kültür dediğimiz, anlık hoşa giden, ilgi çeken, fakat içinde bir anlamı olmayan, yozlaşma nedeniyle kendi öz müziğimizi tanıtmak, sevdirmek ve yeteneklerini sergileyebilecekleri bir alan oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalar sayesinde ihtiyaç duydukları ses, enstrüman, dans vb. branşlarında gençleri desteklemek ve ilerideki yaşamlarına bir nebzede olsa ışık tutabilmek istiyoruz.”

KÜLTÜR SANAT ALANINDA DA VARIZ
“Şimdi sayın Rüya Sani Gündiler hanım şefliğinde hazırlanan koromuzun muhteşem konserini dinledik. Bu aktivitelerimizi ileride daha büyük salonlarda yapacağız. Kusursuz konser için ben hepsine ayrı ayrı derneğimiz adına şükranlarımızı sunuyor emekleri için çok teşekkür ediyorum dedi. Muhteşem konser emeği geçenlere çiçek ve plaket takdimi ile son bulurken,  bilhassa dernek başkanı Mesut Özşen ve yönetim kurulu üyelerinin de sahneye davet edilmesi ve İzmir Marşı na eşlik etmesiyle oluşan birlik, bütünlük ve kardeşlik tablosu uzun süre dillerden düşmeyecek.”

Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını