Erdoğan'ın açıklamalarından Suriye vurgusuyla başladı ve Suriye'nin geleceği için en büyük sorun Fırat'ın doğusunda büyüyen terör bataklığıdır" dedi ve "Bu bataklığı kurutulması için gerekenler yapılmalı" şeklinde konuştu...

işte Erdoğan'ın diğer konu başlıkları...

İran'daki son meydana gelen terör eylemi.. Şu an içeriğinde neler var neler yok bilemiyoruz ama dün akşam itibariyle 29 kişinin öldüğü, böyle bir durumla bölgedeki hassasiyetler daha da artıyor. İran halkının başı sağ olsun diyoruz.

Türkiye olarak bölgedeki bu gelişmelerde, Tahran ve Soçi zirveleri, bunlar hassasiyetimizi arttırmamızı gerekiyor. New York'ta çok sayıda devlet başkanı ile görüşeceğiz. ABD mensubu yatırımcılarla bir araya geleceğiz.

İLK DEVLET ZİYARETİ OLACAK

Türkiye'deki ABD'li yatırımcılarla görüşmeleri yaptık. Şimdi de Amerika'da bunun geniş kapsamlı halini yapacağız. Medya temsilcileriyle, kanaat önderleriyle istişarelerimiz olacak.

New York'taki ziyaretimizin ardından, 27-29 Eylül tarihleri arasında Almanya'yı ziyaret edeceğiz. Steinmeier'in önerisiyle ziyaretim devlet ziyareti olacaktır. Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından yapılacak ilk devlet ziyareti olacaktır. Burada sayın Merkel ve yatırımcılarla da bir araya geleceğiz.

işte soru cevap kısmı

ABD Başkanı Donald Trumo ile görüşecek misiniz?

 

Amerika tarafından talep gelirse değerlendiririz. Amerika tarafından bir talep gelirse değerlendiririz. Şu anda herhangi bir şey söz konusu değil.

 

MHP'NİN AF TASARISI

Biz bazı açıklamaları duyduk. Fakat bizi,m bu konudaki emel ilkemiz şudur: Af konusu eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi olabilir. fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir.

Bunu affedebilecek merci mazlum mağdur insanların ta kendisidir.

Af ile ilgili talebin içeriği meclise gönderildiğine göre arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapar atılacak adım varsa üzerinde durulur.

Konuşulanlara bakıldığında bunlar kişileri de ilgilendiren bir durum. 162 bin kişinin devletle alakası konusunda arkadaşlarıma sordum devlete karşı işlenmiş bu sayıda bir suç söz konusu değil dediler.

RUSYA İLE İDLİB MUTABAKATI

Düne kadar Rusya'dan gelen bir heyet burada görüşmeler yaptılar. Bu görüşmelerin neticesinde detay çalışmalar üzerinde de duruldu.

 

En kısa zamanda inşallah en isabetli en hayırlı ne olacaksa bölgenin barışı için bu adımı atacağız. Mutluyuz çünkü 3,5 milyon insanın yaşadığı İdlib'de bütün bu siviller burayı terk ettiklerine gidebilecekleri yer Türkiye.

 

Böyle büyük bir mülteci akının Türkiye'nin üstlenmesi kolay değildi. böyle bir anlaşmanın sağlanması bizi de bölgeyi de rahatlatmış oldu. temenni ederim ki bu süreci başarıyla sürdürürüz.

MHP İLE İTTİFAK

Seçimlere şu anda baya uzun bir zaman var. Bu zaman içerisinde liderler olarak görüşmeye hazırız. Sayın Genel Başkan'ın ifade ettiği gibi, oradan görevlendirecek bir arkadaşa karşı ben de genel başkan yardımcım ve genel başkan vekilimi görevlendirdim. Bu arkadaşlarım bu işe hazır. Onlar görüşmeleri kendi aralarında başlatacaklar. İçerik nedir, bunların bilinmesi lazım. AK Parti olarak bütün hedefimiz, tüm belediyelerde seçime girmek üzere hazır olmaktır. Ve şu anda Cumhur İttifakı noktasındaki hassasiyetimiz neyse, bundan sonraki süreçte aynı hassasiyeti koruruz. Bunun devamının da ülkenin geleceği açısından faydalı olduğuna inanırız.

3. HAVALİMANININ AÇILIŞI ERTELENECEK Mİ?

29 Ekim'de açılışını yapacağız. Açılış için herhangi bir erteleme söz konusu değil. Dün zaten oradaydım. Tekraren arkadaşlarımıza sordum. 29 Ekim'de inşallah açılışını yapacağız. Peyderpey oraya inişi kalkışlar konusunda, THY'nin İGA'yla yapacağı görüşmeler önemli. Atatürk Havalimanı hemen devreden çıkmayacak. 29 Ekim açılış tarihidir. Test çalışmalarını TEKNOFEST'le yaptık. Terminal binası her şeyiyle hazır. Pist gayet güzel. Bu pistlerin sayısı da artacak. Onun çalışmaları da devam ediyor.