Bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesi olarak tanımlayabileceğimiz inovasyonun, bugün olduğu gibi gelecekte de önemini koruması bekleniyor. Panasonic Eco Solutions Türkiye olarak müşteri beklentilerini öngören çözümler üretmek ve yenilikçi ürünleri pazara sunmak için AR-GE, inovasyon ve tasarım çalışmaları başarı ile sürdürülüyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE  

Bakan Işıkhan: "2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik” Bakan Işıkhan: "2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettik”

Panasonic Eco Solutions Türkiye İcra Kurulu Üyesi Orhan Ünal’ın açıklaması şu şekilde: “Panasonic Eco Solutions Türkiye olarak; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da onaylı olan AR-GE merkezimiz ve yetenekli insan kaynağımız ile her ülke insanı için ayrı düşünüp üreten hız ve donanıma sahip bulunmaktayız. Panasonic Eco Solutions Türkiye’nin, ürün çeşitliliğini inovasyon ve kalite ile buluşturabilmedeki bu hızı, global tercihlere cevap verebilme yeteneği olarak önemli bir avantaja dönüşüyor ve yeni ürün sunma dinamiklerimizi olumlu etkiliyor. AR-GE merkezimizde 60’tan fazla çalışanımız hizmet veriyor. AR-GE merkezimiz için ayırdığımız bütçenin ciromuzdaki yeri de Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. 2017 yılı ilk yarısında Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan şirketler arasında 9. sırada yer aldığımız düşünüldüğünde ülkemizde oldukça iyi bir noktada olduğumuz söylenebilir. Panasonic Eco Solutions Türkiye AR-GE Merkezi, inovasyon boyutları yüksek, ulusal ve uluslararası fonlarla desteklenen projeleri de gerçekleştirmeye devam ediyor. Yer aldığımız uluslararası projelerde 60’tan fazla firma ile partnerliğimiz mevcut. Panasonic grubuna dahil olduktan sonra, AR-GE merkezimiz Panasonic AR-GE takımları ile pek çok farklı projeler üzerinde çalışmaya başladı. Bunların arasında özellikle geleceğin akıllı şehirlerinin alt yapısını oluşturacak olan akıllı şebekelerin temel taşı niteliğindeki akıllı sayaçlar ve PLC teknolojili uzaktan okuma sistemlerini örnek verebiliriz. Bu projenin hayata geçmesi ülkemize, enerjinin verimli kullanımı ve yönetilmesi, kayıp ve kaçakların izlenmesi gibi pek çok konuda önemli katkı sağlayacaktır. Teknolojik alt yapısı ile Endüstri 4.0 uygulamalarını yaşama geçiren ve sektöründe dünyanın en iyileri arasında gösterilen endüstriyel tesislerinde yıllık 100 milyon adet anahtar ve priz üretim kapasitesine sahip olan şirketimiz, AR-GE, inovasyon ve tasarım çalışmalarını başarı ile sürdürüyor.”