İzzet GÜNAY
Marmara Tokatlılar Eğitim-Sağlık ve Kültür Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Yaza Merhaba’ konseri büyük ilgi gördü. Konserle taçlanan muhteşem gecenin müzik ziyafeti Fatma Gündoğdu şefliğinde gerçekleştirildi. Kusursuz gecede yardımlaşmalar, ücretsiz eğitim destekleri ve burslar ile çok anlamlı işlere de imzalar atıldı. Hele babalar günü sebebiyle öksüz bir çiftin federasyon organizasyonuyla nikâhının kıyılması duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldu. Uzun süre dillerden düşmeyecek geceye Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Fikri Pala, Sponsor firmalardan Gaziantep Baklavacısı Arif Usta, Tokatlı iş adamı Erol Sıldıroğlu, Fındıkoğulları İnşaat Osman Fındık, Çelebi Meslek Okulları Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kaçar, Bursa MHP Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Sağlık Komisyonu Başkanı Mustafa Camcı, MHP İl Yönetim görevlisi Haşime Babaoğlu, birçok STK’nın temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI UNUTULMADI

Müzik ziyafetinin yanı sıra birçok sürprizlerle renklendirilen geceye damga vuran olay ise Marmara Tokatlılar Eğitim-Sağlık ve Kültür Federasyonu Başkanı Yasemin Duran’ın organizasyonu ve sponsorlar desteği ile nikâhı sahnede kıyılan çift oldu. Babalar günü münasebetiyle çok anlamlı bir yardıma da imza atılan gecede Çelebi Meslek Okulları Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kaçar, yetim-öksüz çocukların, şehit ve gazi çocuklarının ücretsiz eğitimi için salondakilere açık davet gönderirken, yardımseverler birbirleriyle yarıştılar.

STK HİZMETLERİNE GÖNÜL VERDİM

Sunuculuğunu Murat ve Şirin'in birlikte yaptığı, yardıma muhtaçlara ve eğitime destek amaçlı düzenlenen gecede konuşan federasyon başkanı Yasemin Duran yaptığı konuşmada, “Biz sivil toplum kuruluşu olarak iki yıllık bir federasyonuz. STK’ların her birinin mukaddes olduğuna inanıyoruz. Bu düsturla da din, dil, ırk, renk ayırmaksızın herkese eşit şekilde hizmetkâr olmaya çalışıyoruz. STK’lar nezaket, sevgi, hoşgörü, ahlak, vicdan ve terbiye işidir. Ben şahsım adına STK hizmetlerine gönül vermiş, hiçbir menfaat beklemeyen, gizli kahramanlarımız, tüm Tokatlılar Konfederasyonu dâhil, birçok STK’nın kurucu başkanı Galip Yılmaz ve İsmail Ekmekçioğlu başkanlarımızı örnek alıyorum. Hayatımı bu anlamda biçimlendiriyor, yönetim biçimimi de aynı doğrultuda şekillendiriyor, bu bayrağı taşıma gayreti ile hareket ediyorum” dedi.


 

HAYIR DUALARINIZA TALİBİZ

“Tarihimizde bulunan Nene Hatunlar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar gibi isimleri satırlara sığmayacak kahramanlarımız Kurtuluş Savaşı ile hafızalara kazınmışlar” diyen Duran, “Ben de bir Türk kadını ve Gazi Osman Paşa’nın torunu olarak STK adına tarih yazmak, çok anlamlı işlere imza atmak istiyorum. ‘En yüce hizmet karşılık ve kazanç beklemeden yapılan hizmettir’ düsturuyla çıktığım bu yolda mağduriyet ve sorunlara çözüm ve projelerimizle insanlarımızın memnuniyetlerini kazanmak, bu ivme ile yaşamak ve yaşatmak, onların hayır dualarına yönetimimle birlikte her zaman talip olacağım. Bu gece bizleri onurlandıran tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


 

ANNE KIZIN MUHTEŞEM GURURU

Babalar günü etkinlikleri ve uzun süredir beklenen Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu ortak programı saatlerine rast gelmesine rağmen yoğun katılımla düzenlenen gecede ısrarlar üzerine Başkan Yasemin Duran da sahne alarak bir Tokat türküsü seslendirdi. Gecenin sonunda emeği geçenlere çiçek ve plaket sunuldu. Bilhassa Yasemin Duran’a çiçek takdim eden biricik kızı Hatice Elif’in annesine olan sevgisi, duygusal konuşması ve anne gururu geceye damgasını vuran detaylar arasındaydı.


 

HER ŞEY TOPLUM İÇİN

Yasemin Duran, 2 yıl önce kurulan ve bir süredir başkanlığını yürüttüğü federasyonda ekip arkadaşlarıyla birlikte 1900 yaşlı ve 13000 çocuk giydirmeyi başaran bir isim. Cami ve okul bahçelerine 400 bank  alarak yerleştirmek gibi projelere imza atmış olan Duran, toplum yararına olan birçok projeyi gerçekleştirdi. Aynı zamanda bir toplum gönüllüsü olarak Uluslararası Bursa Spor Kulübü Derneği’nde de halen başkan yardımcılığı görevini yürütüyor

Bursa’da fetih şöleni Bursa’da fetih şöleni