ING Basketbol Süper Ligi 11. haftasında TOFAŞ, Pınar Karşıyaka’yı ağırladı. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Berk Uğurlu, Muhaymin Mustafa, Sammy Mejia, DJ White, Devin Williams beşiyle başlayan Bursa ekibi, ilk basketini DJ White ile bulsa da ilk televizyon molasına 2-10 konuk ekibin üstünlüğüyle girildi. Mola dönüşü rakibin serisine Devin Williams ile son veren Mavi Yeşilliler, DJ White’ın üçlüğüyle durumu 7-10’a getirdi. DJ White’ın skor katkısıyla 6. dakikada skoru 12-13 yapan ev sahibi takım, Muhaymin’in üç sayılık basketiyle 15-15 eşitliği sağladı. Devin Williams ve Muhaymin’in sayılarıyla üstünlüğü sağlayan TOFAŞ, Barış Ermiş’in son saniye basketiyle ilk çeyreği 24-24 beraberlikle tamamladı.

 

İkinci çeyreğin başında Muhsin Yaşar’ın basketiyle yeniden öne geçen TOFAŞ Basketbol Takımı, Matt Lojeski’nin üçlüğüyle 12. dakikada skoru 29-26 yaptı. Muhsin Yaşar ve Tarik Phillip’in skor katkısıyla 14. dakikada 5 sayılık (35-30) yakalayan Mavi Yeşilli takım, rakibe verdiği 6-0’lık seri sonrası Muhsin’in basketiyle skoru bu kez 37-36’ya getirdi. Rakibin sayılarına Matt Lojeski ile karşılık veren TOFAŞ, Barış Ermiş’in skor katkısıyla soyunma odasına 46-44 önde girdi.

 

Üçüncü periyot karşılıklı sayılarla başlarken, Devin Williams, DJ White ve Berk Uğurlu’nun sayıları sonrası 24. dakikaya 54-58 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Matt Lojeski’nin üçlüğü sonrası Devin Williams’ın turnike basketiyle 26. dakikada farkı 1’e (59-60) çeken TOFAŞ Basketbol Takımı, kaptan Mejia’nın üçlüğü sonrası Barış Ermiş ve Muhsin’in elinden bulduğu sayılarla 28.30’da 66-64 öne geçse de son çeyreğe önde giren taraf Tony Taylor’un son saniye üçlüğüyle Pınar Karşıyaka oldu: 69-71.

 

Dördüncü periyoda Barış Ermiş’in üç sayılık basketiyle başlayan ev sahibi takım, taraftar desteğini de arkasına alarak savunma direncini de artırdı. İzmir temsilcisinin sayılarına karşılık Muhsin Yaşar ve Matt Lojeski’den gelirken, TOFAŞ son 5 dakikaya 79-78 önde girdi. Sammy Mejia’nın kritik üçlüğüyle bitime 3 dakika kala skoru 83-82 yapan Mavi Yeşilliler, son bölümde Devin Williams’ın üzerinden etkisini sürdürdü. Williams’ın üst üste kaydettiği sayılarla bitime 33 saniye kala 89-87 önde olan TOFAŞ, son bölümü iyi savundu ve Sammy Mejia’nın faul atışlarıyla parkeden 94-88 galip ayrıldı.

 

Pınar Karşıyaka karşısında TOFAŞ’ta ABD’li pivot Devin Williams 21 sayı-9 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken; Muhsin Yaşar da 18 sayıyla galibiyeti getiren isimlerden biri oldu. Mavi Yeşillilerde Barış Ermiş 14 sayı-12 asist ile double-double yaparken; Matt Lojeski ve DJ White da 11’er sayıylar karşılaşmayı çift hanelerde tamamladı.

 

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligde sıradaki maçını 14 Aralık 2019 tarihinde deplasmanda OGM Ormanspor ile yapacak. Mavi Yeşilliler, 7Days Eurocup’ta ise 10 Aralık Salı günü Rytas Vilnius’a konuk olacak. Siemens Arena’ndaki zorlu randevu Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak.

 

TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 -  Kırklarelispor: 2 TFF 2. Lig: Bursaspor: 0 - Kırklarelispor: 2

CEYLANKÖY GEÇİT’TEN HEDİYE ÇEKİ

‘FIAT Şanslı Köşe’nin Tofaş-Beşiktaş maçındaki misafirleri Güven Özer ve Nadiye Meral Özer oldu. Şanslı koltuğun bu maçtaki sahiplerine devre arasında Palivor Çiftliği’nden ikramlarda bulunulurken, karşılaşmanın devre arasında gerçekleştirilen yeni çekilişi ise 557 bin 172 şanslı numarasıyla Şirzat Aksakal kazandı. Aksakal, imzalı TOFAŞ formasının yanında hem Ceylanköy Geçit’ten hediye çeki kazandı, hem de 17 Aralık 2019 tarihinde oynanacak “TOFAŞ-Lokomotiv Kuban” 7Days Eurocup karşılaşmasını dilediği bir kişiyle birlikte saha içerisindeki özel koltukta izleme hakkı elde etti.