Ahmet KUNDAKCI

TOFAŞ- Badalona karşılaşması öncesinde, helikopter kazasında hayatını kay.eden efsane basketbolcu Kobe Bryant için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Sammy Mejia, DJ White, Muhsin Yaşar'lı kadroyla oyuna başlayan Yeşil Mavililer ilk periyodu 17-15 önde kapattı.

FARK KAPANMADI
İkinci çeyrekte de rakibine göz açtırmayan takımımız 13. dakikada farkı çift hanelere çıkardı ve devreyi 46-28 önde kapatarak soyunma odasının yolunu tuttu. Orhun Ene bu maçı çok ciddiye aldığını 3. periyatta da gösterdi ve fark gittikçe açılmaya başladığında tribündeki taraftarlar "Biz bu takıma nasıl yenilmişiz" diye şaşkınlıklarını ortaya koydular. Dördüncü periyot diğerlerinden farklı olmadı. Farkı koruşan ekibimiz parkeden 91-76 galip ayrıldı. Maç sonu Williams 20 sayı-9 ribaund; Brown 20 sayı-3 ribaund ile takımın en skorer oyuncuları oldu. 

5 ŞUBAT'TA MALAGA
TOFAŞ'ın bundran sonraki ratkibi  Basketbol Takımı, Avrupa’da sıradaki maçını 5 Şubat 2020 tarihinde deplasmanda Unicaja Malaga ile yapacak. Basketbol Süper Ligi’nde ise Cumartesi günü Gaziantep Basketbol’u ağırlayacak. 

Bursaspor, Kırklarelispor maçına odaklandı Bursaspor, Kırklarelispor maçına odaklandı


ELAZIĞ UNUTULMADI
Elazığ'da meydana gelen depremde zorlu koşullara karşı mücadele eden vatandaşlarımızı unutmayan taraftarlar mont, kazak, atkı, eldiven, bere, bot, iç giyim vb gibi ürünleri salon girişlerinde oluşturulan dayanışma kutularına bıraktı. 

İYİ TAKIMIZ
TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene maç sonrası yaptığı açıklamada iyi bir takım olduklarını, bunu saha sonuçlarıyla süsleyerek basketbol tarihinde de kalıcı bir isim haline gelmek istediklerini söyledi. Buralara gelene kadar çok zorluklar çektiklerini ifade eden Ene, “İlk defa sezonun başından beri elimizde sağlıklı ve birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu oluşmuş bir takım var. Bu takım buraya gelene kadar çok zorluklar yaşadı. Çok sakat oyuncumuz vardı. Daha önce mecburen yorulan ve hata yapan oyuncuyu sahada tutmak zorunda kalıyorduk. Bu da bizim takımın kötü gözükmesine sebep oluyordu. Bu kadar sakat oyuncuyla o zaman mecburduk. Ama şimdi zaten Muhsin ve Devin Williams 5 numara pozisyonunda sezon başından beri katkı sağlıyorlar. Şimdi özellikle Rion Brown da geldikten sonra kısa rotasyonumuzda da oyun rahatladı. Oyuncular daha dinamik hale geldi” dedi.