Fatih Akkuş

 

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk sınavını Bahçeşehir Koleji’ne karşı verdi. TOFAŞ ile Bahçeşehir Koleji arasında Antalya’da Gloria Sports Arena’da oynanan hazırlık maçı, geçtiğimiz gün motor kazası sonucu hayatını kaybeden Türk basketbolunun duayen ismi İsmet Badem için saygı duruşu ile başladı. 3 Eylül’den bu yana Antalya’da kampta bulunan Mavi Yeşilliler, karşılaşmaya Barış Ermiş, Demonte Harper, Sammy Mejia, Kenny Kadji, Jeff Withey beşiyle başladı. Bursa temsilcisi, Kadji ve Withey'in sayılarıyla maça 7-0'lık seri yakalayarak hızlı bir giriş yaptı. Beşinci dakikayı 14-13 önde geçen TOFAŞ, Diante Garrett, Sammy Mejia ve Yiğit Arslan'ın basketleriyle üstünlüğünü korudu ve ilk çeyreği 26-24 üstünlükle kapattı.

14-0’LIK SERİ

Diante Garrett, Demonte Harper, Muhsin Yaşar, Muhaymin Mustafa'nın sayılarıyla ikinci periyoda da etkili başlayan TOFAŞ, yakaladığı 14-0'lık seriyle 14. dakika içinde durumu 40-24'e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde Demonte Harper ve Barış Ermiş’in elinden üçlükler bulan Bursa ekibi, soyunma odasına Garrett'ın serbest atışıyla 47-34 önde girdi. 

16 SAYI ÖNDE

Üçüncü çeyreğe de Kenny Kadji, Berkan Durmaz, Kyle Weems'in skor katkısıyla başlayan Mavi Yeşilliler, rakibin sayılarına Jeff Withey, Yiğit Arslan ve Berkan'ın sayılarıyla yanıt verdi. Bahçeşehir üst üste bulduğu üçlüklerle farkı eritse de TOFAŞ, arayı 13 sayıda tuttu ve son çeyreğe 69-56 üstünlükle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan son periyotta bitime 6.46 kala fark 9'a düşse de (73-64) Yiğit Arslan kaydettiği üçlükle arayı yeniden çift hanelere çıkardı. Muhsin Yaşar'ın sayılarıyla son 5 dakikaya 79-64 üstün giren Bursa ekibi, kalan bölümde de Demonte Harper, Muhaymin Mustafa, Yiğit Arslan, Berkan Durmaz ve Mert Konuk ile skor üretti ve parkeden 92-76 galip ayrıldı.