Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2026 yılında tek haneli enflasyona yeniden ulaşacağız"

Yatırımcıların karşılaşabileceği bürokratik süreçleri hızlandırdıklarını vurgulayan Varank, şöyle devam etti: “İlimizdeki Socar Özel Endüstri Bölgesi ve MOST Makine Münferit Yatırım Yeri, tam kapasiteyle üretime geçtiğinde, cari açığımızı yılda 2 milyar dolara yakın azaltacak. Büyük yatırımların yanı sıra istihdam ve ihracata katkı sağlayan KOBİ'leri de ihmal etmiyoruz. KOSGEB bu sene İzmir'deki binlerce KOBİ'ye toplamda 65 milyon lira nakit destek verdi. Çağrılarımızı dikkatle takip etmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle dijital dönüşüm ve girişimcilik alanında oldukça cömert desteklerimiz var. Bu destekler mevcut faaliyetlerinizi çeşitlendirmenin yanı sıra ölçeğinizi büyütmeye de katkı sunacaktır.”

DIŞ ŞOKLARIN OYUNU
Bakan Varank, konuşmasına şöyle devam etti: “Hal böyleyken, özellikle iş insanlarımızın ekonomiye daha çok güvenmesi gerekiyor. Üretimden ve istihdamdan asla vazgeçmeyin. Türk lirasının arkasında durun. Dış şokların sebep olduğu kur dalgalanmaları, sizi Türk lirasından asla uzaklaştırmasın. Görüyorsunuz ekonomiyi güçlendirecek adımları atarken aynı zamanda bölgemizdeki meydan okumalarla da mücadele ettik, ediyoruz bundan sonra da devam edeceğiz.” (yenisafak.com)