Akpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eşi Sevginaz Dündar ile birlikte katıldı. Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Tiyatro Okulu’nda 6 aylık eğitim sürecini geride bırakan öğrenciler, final oyunuyla birlikte mezuniyet sevinci yaşadı. Gösteri sonunda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu çocuklar devlet tiyatrolarındaki o sanatçıların çok önünde. Yani 6 ayda bu noktaya gelmişlerse hepsini tebrik ediyoruz. Belediyemizin kültürel faaliyetlere desteği çok fazla. Bu akşam da bu ilginin neticesini görüyoruz. Dünya Tiyatro Günü’nde hocamızın eşliğinde belediyemizin birlikte yapmış olduğu çalışmayla yeni sanatçılar yetişmiş oldu. Belki bazıları profesyonel olur. Belki bundan sonra sizleri başka oyunlarda da bu salonlarda veya başka salonlarda izlemeye geliriz” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya önem verdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, birçok yatırım yapıldığını vurguladı. Dündar, “Kültür merkezlerine çok ihtiyaç var. Bu konuda birçok inşaatımız devam ediyor. Yeni kültür ve sanat merkezleri yapacağız. Onların birinde de eğitim için bir tiyatro salonu olacak” dedi.

Devlet tiyatrosu sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan ise, Başkan Mustafa Dündar’a tiyatro sanatına verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Dündar, Tiyatro Okulu öğrencilerine sertifikalarını takdim etti.