Fatih AKKUŞ-Abdullah ASLANTÜRK

Stresli bir sezon, transferler ve kargaşa… Aslında kötü geçen bir senenin ardından yapılacaklar merakla beklenirken güzel şeyler de olmuyor değil. Bursa’nın en köklü taraftar derneklerinden birisi olan Orhangazi Bursaspor Taraftarlar Derneği yaptıkları organizasyonlar, istikrarlı adımlar ve ciddi projelerle ilgi çekiyor.

ŞANSLI İLÇE ORHANGAZİ

Senelerdir Bursa’nın kalesi olarak görülen bir ilçe Orhangazi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise sıkı bir Bursasporlu ve halk ciddi anlamda Orhangazispor ve Bursaspor’a müthiş destek veriyor. Bu ilçe aslında Bursa’nın taraftar bakımından en kalabalık kitlesine sahip bir ilçe. Şanslı olması bu yönde etkin. Haziran ayında yapılan genel kurul ile yeni seçilen Orhangazi Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mustafa Kayan oldu. Biz de agazete ailesi olarak hem hayırlı olsun ziyaretine gittik hem de yeni projeleri öğrenmek adına samimi sorular yönelttik.

Mustafa Kayan kimdir?

28 Eylül 1964 Gemlik doğumluyum. 28 seneden beri Orhangazi Belediye’sinde devlet memuru olarak çalışıyorum. Şu anda Orhangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü olarak görevime devam ediyorum. Şehrimi ve değerlerini seven bir yapıya sahip olduğum için her daim taşın altına elimi koymak istiyorum ve bunu her fırsatta yapıyorum.

Yeni dönemde yapacağınız proje ve çalışmalar neler?

Orhangazi’de dernek üye sayımızı hem yenilemek hem de artırma çabası içerisindeyiz. Orhangazi derneğimizde 100’e yakın kongre üyemiz var. Tabi bu kongre üyelerimizin sayısını artırmak çabası başlıca hedefimiz. Orhangazi’den yönetici ve yöneticilerin olması bizim için gurur kaynağı. Bizim güçlü durmamız yönetim ve yöneticimizin arkasında durmamızı sağlıyor. Dernekçilik özveri işi; zaman harcıyoruz ve harcamaya devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarımız aynı özveri içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Orhangazi hem Bursa’yı hem de Bursaspor’u seviyor. Orhangazi’nin önemi Bursa il sınırı olması, ayrıca avantaj sağlıyor. Bunları bir araya getirip aynı zamanda benim bürokrasi içerisinde olmam sebebiyle dernekte her seviyeden insan var. Herkes içinde bulunduğu avantaj ve faydaları derneğimize yansıtmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi derneğimizin fiziksel yapısı ortada, Bursa’da belki de böyle bir dernek yok. Fiziksel yapımız ile enerjimizi birleştirip bu birlik beraberlik ve gücümüz Bursa’ya da yansıyacaktır diye düşünüyorum. Hepimizin amacı Bursaspor’un başarılı olması; başka bir beklentimiz yok. Tek beklentimiz Bursaspor’un ikinci bir şampiyonluğu bize yaşatmasıdır.

Sezer Sezgin gibi Orhangazi’den çıkacak yönetici adayınız var mı?

Sezer Sezgin bizim ve Orhangazi’miz için gurur kaynağı. Bursaspor’da hem en çalışkan hem de en eski tecrübeli yöneticilerden birisi. Rahmetli İbrahim Yazıcı dönemi dahil olmak üzere, yıllarca kulüp içerisinde görev aldı ve en tecrübeli isim oldu. Yönetici sayımızın artmış ve artacak olması Orhangazi Taraftarlar Derneği adına sevindirici. Gücümüze güç katacak eylemler oluyor. Bir arkadaşımızın daha yönetime girmesi bizim için gurur kaynağı olur.

 Gelecekten umutluyuz

 Yeni sezon ile alakalı genel düşünceniz nedir?

Yeni sezondan umutluyuz. En büyük umudumuz iyi bir teknik direktör ile anlaşılmış olması. Teknik direktörümüzün isteği ve önerileri doğrultusunda transferler yapılıyor ve yapılmaya devam edilecektir diye umuyoruz. İnşallah geç kalmadan ve her sene aynı hataya düşmeden; yani transferlerde geç kalınmaması özellikle. Kampa tam kadro gidemedik bu sene de… Aynı kötü olaylar olmasın. Teknik direktörümüzün vasıflı ve güçlü olması bizleri umutlandırıyor. İnşallah yeni transferler ile açığı kapatacağımıza inanıyoruz.

Kombine satışı ile alakalı projeniz var mı?

Bu sene fiyatları gördüm ciddi bir indirim var. Bu çok çok iyi bir şey. Stadyum ne kadar dolarsa, taraftar sayımız ne kadar artarsa ve destek ne kadar fazla olursa o kadar büyük bir enerji yakalıyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımız ile her ay bir toplantı yapma kararı aldık ilk toplantımız oldu. İkinci yapacağımız toplantıda kombine alımıyla alakalı bir karar almamız. Bu konuda bizim de dernek olarak girişimlerimiz olacaktır.

İlçelerdeki İstanbul takımlarına sempati duyanlarla alakalı sıkıntılar var mı? Bunun hakkında düşünceleriniz ne?

Orhangazi’de böyle bir sıkıntı yok. Biz burada bütün taraftar dernekleri ile başkan ve yöneticileri ile görüşüyoruz. Hepsi bizlerin arkadaşları. Onlar da gönül verdikleri bir kulübün taraftarlığını yapıyorlar. Başarı herkes için büyük önem taşır. Herkes bunun için mücadele ediyor. Elde edilen başarılar tabiî ki doya doya kutlanmalı, ancak içinde bulunduğu durum ve yaşadığı çevrenin şartlarına kurallarına uyarak abartmadan yaşamalı insan. Orhangazi’de böyle bir sıkıntı yaşamadık, herkes içinde bulunduğu ortamın durumuna göre sevincini de yaşadı. Gemlik’te yerel siyasetçilerin olayı abartması ve abartarak yaşaması bu ilçede sıkıntı yaşanmasına sebep oldu. Bizde yaşanmadı ve bundan sonra yaşanacağını da zannetmiyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Orhangazi Belediye başkanımız sıkı bir Bursasporlu. Bursaspor’un çoğu maçını tribünden takip ediyor. En son Trabzon’daki maçta da yerini aldı ve her daim destekçisi oldu bu takımın. Bursa bölgesinde belki de ilk defa bir Bursaspor parkı yapıldı. Timsah heykelimiz ile birlikte yapıldı. Bu tamamen belediye başkanımızın isteği doğrultusunda yapıldı. Benim de belediye park ve bahçeler müdürü olmam sıfatıyla bütün artılarımızı birleştirerek Orhangazi’ye güzel şeyler sunduk. Bu derneğimizin bu hale gelmesi ve ayakta kalabilmesi içinde belediye ve belediye başkanımızın ciddi katkısı var.

GAZETENİN ATTIĞI BAŞLIKTAN SONRA…

Şu anda yapmış olduğumuz geceler var. 1 ay önce derneğimizin 20. Yılını kutladık güzel bir organizasyon ile. Bu kutlamada da belediyemizin katkısı oldu. Başkanımız desteğini esirgemiyor bizden, bundan sonra da esirgeyeceğini zannetmiyorum. Bu sene yapacağımız faaliyetler Bursaspor’un başarısı ile doğru orantıda olacaktır. Bir anımı anlatmak isterim; burada medyanın nasıl bir faktör olduğunu bilmeniz için. 1988-89 yılında radyodan Fenerbahçe-Bursaspor maçını dinliyorum. O zaman televizyon yayını yok. Bursaspor devreyi 2-0 önde kapattı. Fenerbahçe 2-1, 2-2 derken; radyoda spiker sanki Avrupa takımına karşı maç oynanıyormuş gibi taraflı bir anlatım tarzında anlatmaya başladı maçı. Neticede Fenerbahçe 3-2 bizi yendi. Ertesi gün ulusal gazetelerden bir tanesi ‘Şeftaliyi yardık, kestaneyi çizdik’ diye başlık atmış. Ben şahsım adına utandım ve o gazete başta olmak üzere İstanbul basınına ait gazeteleri okumadım. O günden sonra Bursasporluluk arttı bende. Milliyetçilik böyle başlar, onun için ‘Ne mutlu Bursalı olup da Bursaspor’u tutanlara’ diyorum.