Fatih AKKUŞ

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba sezon başından bu yana VAR sistemine takılan oyuncularının iyi futboluna dikkat çekiyordu. Maalesef son haftalarda VAR sisteminin müdahalesi olmadan sahada kötü futbol olması taraftarı oldukça üzmüş durumda. Aybaba bu şanssızlığı Akhisar deplasmanında kıracaklarını biliyor ancak futbolcular buna inanıyor mu hep beraber göreceğiz.

SAKATLAR VE İSTEKSİZLER

Kimse kusura bakmayacak. Sezon başından beri Yusuf Erdoğan’a en büyük destekleri hep biz verdik ancak kendisi bir türlü Trabzon’un etkisinden kurtulamadı. Sosyal medyada yorum yapan Bursaspor taraftarı ile diyalog bile kurmuyor ancak sonu 61 ile biten her profil adamın radarında. Stadyumda taraftara oyna, özel hayatında umursama öyle bir dünya yok. Hazırlık maçında kalenin dibine kadar gel şut çekmen gerekirken geri dön. Sonra git orta sahadan şut çekmeyi dene… Sen ne yapmaya çalışıyorsun anlamış değilim ama Samet Aybaba şaka kaldırmaz. Yusuf Erdoğan’ın kalitesinin farkında herkes. Bir an önce kendisine gelmesini tavsiye ediyorum; aksi takdirde Bursaspor camiası çok kolay futbolcu harcar. Furkan ve Sakho ise sakatlıkları devam eden oyuncular. Bu iki futbolcunun durumları MR sonuçlarınca belli olacak. Stancu ise takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyor. Muhtemelen Akhisar maçında sahada olmak isteyecektir.

Gençlerin maşallahı var

Ali Akman ve Muhammet Emin Sarıkaya ilgi çeken gençlerden. Beni tanıyan, bilen herkes böyle bir şey yapmayacağımı bilir. Çünkü genç futbolcuların henüz hazır olmadan manşetleri süslemesine karşıyım ama bu çocuklar gerçekten başka. Özellikle Bursaspor devre arasında alt yapıdan çıkaracağı oyuncularla A takımda yaklaşık 15 kişilik bir alt yapı kadrosu oluşturacak. Ali Akman bu çocukların başında geliyor. Hiçbir maçı maşallah boş geçmiyor. Akhisar’da Umut Nayir’i oynatacağımıza bence Ali Akman’a şans verelim. Bu çocuk Umut Nayir’den çok daha fazla iş yapar; en azından Balıkesir’e iki maçta yaptığını deplasmanda Akhisar’a yapar ve en az 1 gol atar. Muhammet Emin Sarıkaya sezon öncesi Aybaba’nın prenslerinden birisi oldu. Genç yıldız Milli takımlarda da sürekli görev alıyor. Attığı, attırdığı ve yaptığı hareketlerle şimdiden radarda ancak bu çocuk çok farklı. Futbol ile yatıp kalkan bir çocuk. Akhisar’da veya daha sonra muhakkak forma şansı bulacağını biliyorum. Akhisar maçında Burak, Ali, Muhammet ve Ramazan ile sahaya çıkılırsa kimse şaşırmasın. Atanasov ve Vergini gibi isimlere verilen paralar haram. Bizim elimizde altınlar zaten var, gümüşü ne yapalım?

Çocuk evlerine sürpriz ziyaret

Bursa'da bulunan Doktor Rüştü Burlu Çocuk Evleri Sitesi'nde eğitim gören çocukların sürpriz konukları vardı. Ziyarete Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Enver Kumova, Tevfik Yılmaz, Mustafa Ermiş, Ziya Özkan ve Hayrettin Gülgüler'in yanı sıra A Takımın genç futbolcuları Burak Kapacak, Ramazan Keskin ve Ali Akman katıldı. Çocuklarla bir araya gelen futbolcular, çocuklar için getirilen hediyeleri takdim ettiler ve minik timsahlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.