Mustafa Genç’e 6 maç ceza Mustafa Genç’e 6 maç ceza
Özlem ATAÇ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Bursa iş dünyası tarafından ‘Yeniden Büyük Bursaspor’ kampanyası başlatıldı. BTSO öncülüğünde, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan, BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda bir araya gelerek kampanyanın detaylarını açıkladı. Bursaspor'u tekrar Süper Lig'e taşımak için şehirdeki herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Burkay, “Bursaspor ancak iş dünyasının öncülüğünde yerel yönetimlerimizin, siyasetçilerimizin ve taraftarımızın katkısı ile arzu ettiğimiz konuma çıkabilir. İşte bugün başlattığımız 'Yeniden Büyük Bursaspor' kampanyası da Bursa gibi büyük bir şehrin takımını olması gereken yerde, en üst seviyedeki rekabette iddialı pozisyona getirme hedefi taşımaktadır. Ortak değerimiz olan Bursaspor'u yeniden Süper Lig'e döndürecek bir destek çalışması için iş dünyası temsilcilerimizle görüşerek, sizlerle paylaşacağım yol haritamızı belirledik. Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşacağımız hesaplarda toplanacak bağışlar, tüm kent dinamiklerinin özverisi ve katkısı ile Bursaspor’umuzun düzlüğe çıkmasına imkan sağlayacak ilk adım olacaktır” diye konuştu.
 
KİRLİ ORGANİZASYONLA KARŞILAŞTIK
Bursa iş dünyası olarak Bursaspor'a her daim destek olduklarını ancak Bursaspor üzerinden şahsını ve Bursa iş dünyasını hedef alan kirli bir organizasyonla karşılaştıklarını söyleyen Burkay, 1963 yılının sadece bir tarih değil, Bursa şehrinin kenetlendiği bir milat olduğunu belirtti. Kombine kampanyasından forma satışına kadar Bursa iş dünyasının yeşil beyazlı takım için başlatılan tüm kampanyalarda en ön sıralarda yerini aldığını söyleyen Burkay, “Takımımızı layık olduğu yere taşımanın tüm kent dinamikleri için öncelikli hedef olması gerektiğine inandığımız bir süreçte çeşitli menfaat gruplarınca Bursaspor’umuz üzerinden şahsımın ve Bursa iş dünyasının hedef gösterildiği kirli bir organizasyona şahit olduk. Altını özellikle çizmek isterim ki Bursa iş dünyamız her dönemde ve her destek projesinde Bursaspor’umuzun yanında yer almıştır” şeklinde konuştu. 
İŞ ADAMLARINA BAĞIŞ ÇAĞRISI
Kampanya kapsamında bugün kamuoyu ile hesap numaralarının paylaşılacağını ifade eden Başkan Burkay, “Kulübün içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve tehditlerden dolayı özel sektör olarak toplayacağımız katkıyı doğrudan takımımıza aktaracağız. Bizimle birlikte bu projede görev alacak gönüllü iş insanlarımızla bu kampanyaya en yüksek düzeyde katkı sağlanması için canla başla çalışacağız. Yeniden Büyük Bursaspor için özel sektör temsilcilerinden ve firmalarımızdan 100 bin forma alma hedefi karşılığında 10 milyon TL’lik bir meblağ oluşturacağız. Bu desteğe ilaveten Büyükşehir Belediye ve 17 belediyemiz de ilçe nüfuslarına göre 80 bin formalık artı katkı sağlayacaktır. Ayrıca esnaf odaları birliğimiz BESOB ve Akademik Meslek Odalarımızın da bu kampanyaya 10’ar bin forma ile toplam 20 bin forma katkı sağlayacak. Bunlara ilaveten Bursaspor taraftarımızdan da 16 bin forma karşılığı olarak bağışlarıyla bu kampanyaya katılımlarını bekliyoruz. Böylece Bursaspor’umuz için 216 bin forma desteği ile 21.6 milyon TL’lik kaynak oluşturacağız” diye konuştu. 
 
ORTAK HEDEF SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPI
Kampanya kapsamında toplanan destek ile ara transfer döneminde teknik heyetin talebi doğrultusunda Bursaspor’u Süper Lig’e taşıyacak oyuncuların transferinin sağlanacağına inandığını belirten Burkay, “Bursaspor altyapı takımımızın yine bu toplanacak kampanya kapsamındaki bütçeyle yıllık masraflarını da karşılayarak yeni yıldızları kulübümüze ve Türk futboluna kazandıracağız. Ayrıca Bursaspor’umuzun kuruluşunun 57’nci yıldönümü olan 1 Haziran tarihinde düzenleyeceğimiz özel geceyle de Bursaspor’umuza desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Bursaspor’un yönetimini ve yönetim sistemini belirlemek kişilerin ya da grupların değil, Bursaspor Genel Kurulu’nun görevi ve tasarrufundadır. Ortak hedefimiz, Bursaspor’umuzu hak ettiği konuma sürdürülebilir bir yapıya ulaştırmaktır” dedi.